7 SAVJETA

Ova čudna rješenja za male prostore zaista funkcioniraju!

zavjese
Foto: Thinkstock
1/7
09.05.2019.
u 08:30

Iznenadit će se, ali malom prostoru treba veća sofa, više boja, velike zavjese...

Postoje trikovi za uređenje malih prostora koji izgledaju zdravorazumski. Stručnjaci često sugeriraju da interijer treba osloboditi viška stvari, smanjiti broj komada namještaja na minimum, kupovati onaj s više funkcija i namjena... Sve ono što se čini logičnim.

No, postoje sjajna rješenja koja naizgled nemaju smisla, ali funkcioniraju! Donosimo sedam savjeta za male interijere kojih se možda ne biste sjetili sami.

1. Objesite zastore, i to visoko iznad prozora

Iako se možda čini da su zastori višak u malim prostorima i kako bi prozori trebali biti čisti i nezaklonjeni, probajte suprotno. Karniše postavite visoko iznad okvira prozora, možda čak uz sam strop. Dugi slap tkanine dat će dojam da su stropovi viši nego što zaista jesu i povećat će prostor.

2. Neka sve bude veliko

Veći komadi namještaja, primjerice sofa, učinit će da prostor izgleda grandiozno. Sitan namještaj davat će dojam kao da se vaš dnevni boravak "ispričava" što je tako malen.

3. Instalirajte luster ili ventilator

I jedan i drugi privlačit će poglede na strop i kreirati dojam da je prostor veći nego što je.

Foto: Promo foto National Geographic

4. Neka sve bude visoko

Imajte barem jedan visoki komad namještaja kako biste izdužili prostoriju. Probajte s visokom lampom koju ćete postaviti u kut ili s duguljastim cvjetnim aranžmanom.

5. Ne postavljajte slike na središte zidova

Objesite ih dalje od srednjeg dijela zidova jer će tako fokus očiju biti upravo na njima, a tako postavljeni, dominirat će nad cijelim malim prostorom.

6. Birajte jarke boje

Možda se čini da je u male interijere bolje urediti bijelim zidovima, neutralnim namještajem i nenametljivim sagom. Zapravo, funkcionira suprotno. Šarenilo boja, naravno, ukusno raspoređeno, učinit će da soba izgleda veće jer će više komada privlačiti poglede.

Foto: pixabay

7. Osvijetlite sve

Mali prostor ne mora biti taman. Stoga, postavite u njega barem pet rasvjetnih tijela!

>>Podrum, garaža ili ostava: neka sve bude čisto i složeno kao u ljekarni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije