Eccola

Ovaj funkcionalni koš slaže vaše razbacano smeće

Ovaj funkcionalni koš slaže vaše razbacano smeće
Dom i vrt
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
25.10.2013.
u 14:52

Staklene boce, baterije, organski otpad... Sve možete sortirati na samo jednom mjestu!

Isprike za nerazvrstavanje otpada više nema! Nakon što su shvatile da su im domovi prepuni staklenih i plastičnih boca, kartonskih kutija..., obrtnice Isabela Amalia Bonyaj i Sonja Papeš te dizajnerica Sabina Vanjur Hodžić osmislile su funkcionalni koš "Eccola!" u kojem se može odvajati smeće po vrstama a da opet sve bude na jednom mjestu.

– Uvijek smo kao prijateljice željele osmisliti neki zajednički projekt pa smo se odlučile da nam on ujedno bude rješenje za naš zajednički problem s kojim smo se često susretale – kazala je Sabina Vanjur Hodžić.

Taj dizajnerski koš izrađen je od kvalitetnog čeličnog lima, čelične konstrukcije i žice, visine 94 cm i promjera 30 cm te lako stane u kućanstvo, ured ili javni poslovni prostor.

Prototip je sastavljen od tri zasebna spremnika u kojima otpad možete rasporediti po želji.

– U prvoj verziji samo su tri spremnika, a planiramo izbaciti još tri vrste modularnog koša koji će se moći rastavljati. Tada će svatko moći odabrati broj spremnika, a samim time i visinu koša – dodaje Sabina.

Koš "Ecolla" ušao je među 10 finalista na jakom dizajnersko-obrtničkom natječaju "Moj motiv".

U trgovine bi trebao stići za pola godine do godinu dana, a cijena će mu biti između 600 i 700 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije