Ana-Marija Petrić i Matija Paskaš nedavno su otvorili Harissu - trgovinu začinima, u Masarykovoj ulici u Zagrebu. Nakon brojnih kilometara iza sebe, isprobanih jela i otkrivanja egzotičnih zemalja, odlučili su otvoriti vlastiti svijet začina kojim su glavnom gradu udahnuli miris egzotičnih zemalja. Na policama ovog ukusno uređenog interijera znalci će tako pronaći cejlonski cimet, kardamom, crni kim, sumak, limunsku travu, čili vlasi, jestive latice, five spice, chimi churi, harissu...
Čim uđete u njihov dućan obuzet će vas želja za eksperimentalnom kuhinjom, ali poželjet ćete vlasnike pitati i gdje su nabavili funkcionalne police koje sežu od poda do stropa, kako su došli na ideju da dnevnu ponudu začina ispisuju na zidu čija je podloga boja koja imitira školsku ploču, gdje su nabavili sve te silne teglice za svoje egzotične začine?
Jer, ako Harissa nudi sve potrebno za savršen ručak, pravi je užitak uživati i u originalnim arhitektonskim zahvatima.