Cura s idejom

Ova mlada dizajnerica inovativnu ideju pretvorila je u biznis!

Ova mlada dizajnerica inovativnu ideju pretvorila je u biznis!
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/5
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
18.10.2013.
u 20:38

Od obične usluge za frendicu do malog kućnog biznisa

Što jednoj mladenki treba, najbolje zna kuma, a kada se jedna od njih dosjetila da bi personalizirana vješalica za vjenčanicu mogla biti efektan i simpatičan rekvizit za najvažniji dan u životu, nazvala je prijateljicu Sandu Pavlinić. Nekadašnja PR-ovka, koja se posljednjih nekoliko godina bavi preuređivanjem i dizajnom interijera, napravila je prošle godine "eksperimentalnu" vješalicu za izvjesnu mladenku Babić, vijest se uskoro proširila pa sada redovito komunicira s kumama koje žele iznenaditi svoje prijateljice jedinstvenim darom, ali i s mladenkama koje žele svojim djeverušama ostaviti zgodnu uspomenu.

1. Na običnoj drvenoj vješalici, bez donje prečke, izbuše se rupe u koje se poslije ubode oblikovana žica.

2. Tanku ali jako savitljivu žicu kliještima se oblikuje u željeno ime ili natpis

– Za izradu jedne vješalice potrebno je malo žice, boja za drvo, ljepilo, bušilica, satenske trake u raznim bojama i oko dva sata rada alatom. Uglavnom cure naručuju buduće mladenkino prezime ispred kojeg se doda "mrs." – objašnjava Sanda. Upravo je oblikovanje imena od tanke, no posebno čvrste i savitljive žice najkompliciraniji dio posla, a najviše muke zadaju slova s kvačicama, najzahtjevniji dio izrade vješalica.

3. Najteži je dio posla oblikovati slova s kvačicama, a u tome ponekad pomaže čak i upaljač

– Jednom su djeveruše tražile vješalice za svoje haljine, a što su tražile da bude ispisano, ipak ću zadržati za sebe jer je malo prosto – smije se Sanda.

Ideja s vješalicama pročula se i šire od svadbenih krugova i postala željeni detalj za razne interijere pa čak i rođendanske poklone. Sve je oduševilo to što naoko nebitna stvar, koja ima funkciju sama po sebi i gotovo je nitko ne primjećuje, može imati dašak kreativnosti i individualnosti.

4. Za oblikovanje slova potrebno je puno koncentracije i strpljenja, no zato se lako umetne u drvo

5. Nakon što je vješalica izrađena, sprema se u zgodnu vrećicu od tila i poklon je spreman

– Upravo sam izradila vješalice na kojima piše "cure" i "dečki", a koje će ići na vrata WC-a jedne udruge. Zadnja narudžba bila je od jednog gospodina koji je poželio supruzi za rođendan darovati vješalicu s ispisanim njenim imenom.

Javljaju se i djevojke koje samo žele imati slatku vješalicu za svoju najdražu haljinu ili kaput.

Vješalica inače nema na "lageru" izrađuju se po želji, a mogu se naručiti na Facebook-stranici "Kuchanice". Cijena jedne je 150 kuna.

NE PROPUSTITE: FOTO Ovako živi kreativni samac - zavirite u stan dizajnera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije