VAŽAN REGIONALNI SAJAM

Otvorena 42. Ambienta: znatno manje izlagača nego lani

42. ambienta
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/6
14.10.2015.
u 14:00

Na Zagrebačkom velesajmu započela petodnevna međunarodna smotra namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije

Uvodnim riječima i svečanim proglašenjem ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića danas je započela Ambijenta, poznata međunarodna smotra namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, jedna od onih koja je imala nekoć najveći ugled u regiji.

- Podaci govore da 10 posto ukupno zaposlenih u prerađivačkoj industriji upravo dolazi iz drvne industrije, a s ozbirom na specifičnost proizvodnje ona je disperzirana na cijelom teritoriju RH te je izuzetno značajna za ravnomjeran regionalni razvoj i razvoj ruralnih područja. To je važna izvozna grana što nam pokazuju i rezultati u prvih šest mjeseci ove godine prema kojima je izvezeno proizvoda u vrijednosti četiri milijarde kuna, dok je uvoz iznosio 1,9 milijarde kuna. Možemo reći da je naša trgovinska bilanca pozitivna u ovoj grani a predstavlja rezultat napora gospodarstvenika da se prilagode nastalim prilikama i potrebama tržišta - rekao je prilikom otvaranja ministar Zmajlović.

No, nažalost, takve uvodne optimistične riječi i vijesti iz domaće drve industrije nije potkrepljivalo ono što je pokazala aktualna, 42. po redu Ambienta. Ove godine broj izlagača i više je nego prepolovljen - prošlog listopada na Velesajmu ih je bilo 180, a ove godine svega 70-ak!

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

Iako je već na prvi pogled primjetno da je izlagača manje nego prethodnih godina, u idućih pet dana, sve do nedjelje 18. listopada u vremenu od 10 do 17 sati posjetitelji će moći vidjeti barem dio onoga novog u domaćoj industriji namještaja i na dizajnerskoj sceni, kao i zaviriti u novi segement Vrt plus, koji je uveden ove godine, a koji izlaže proizvode iz programa i uređenja vrta, inovativnih vrtova, ukrasnog bilja, vrtnog namještaja i vrtnih elemenata kao i alata i pribora.

Od ostalih triju segementa, koja su otprije poznata posjetiteljima - Industriji, Dizajnu i Outletu svakako najviše pažnje, kao i uvijek dosad, pobudit će ovaj posljednji što je i posve razumljivo jer nudi proizvode po popularnim cijenama. Primjerice, neki komadi namještaja poput blagovaoničkih stolaca, mogu se nabaviti po cijeni od samo 100 kn!

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Jedini problem jest što ponuda u Outletu, kao ni u ostalim segementima nije vjerojatno onakva kakvu bismo priželjkivali i očekivali. Dodatni motiv za posjet sajmu su i svakodnevne atrakcije za posjetitelje, te dodjela priznanja izlagačima i dodjela prestižne nagrade za kvalitetu za najuspješnije oblikovanje i tehnološki obrađene proizvode - MOBIL OPTIMUM i dodjela nagrade za najbolji dizajn. Nagrade će biti dodijeljene u petak u 17 sati.

Također, ovogodišnja Ambienta, koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, Hrvatskih šuma i Hrvatske gospodarske komore, bit će zanimljiva studentima i ljudima iz struke zbog stručnih skupova i predavanja koja se organiziraju u sklopu sajma.

Jednokratna cijena ulaznice je 25, a za đake, studente i umirovljenike 15 kuna.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

>>Počela Ambienta: atrakcija su outlet dućan i domaći dizajneri

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije