LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Nađite nešto za sebe - otvoren je 3. Tjedan dizajna Zagreb #tdzg2016

U Kući za ljude i umjetnost Lauba te susjednoj zgradi Hauba, otvoren je 3. Tjedan dizajna Zagreb. Očekuje nas bogat program, izložbe, paneli, druženja...
04. svibnja 2016. u 12:00 0 komentara 33 prikaza
tjedan dizajna
Foto: Tjedan dizajna Zagreb
Pogledajte galeriju 1/6

Na više od 4.000 m² niz je zanimljivih izložbi namještaja, dizajnerskih predmeta, #tdzg Expo te izložbe prodajnog karaktera. Sve prate i niz zanimljivih događanja, konferencija, panela, predavanja. U uzbudljivom tjednu sudjeluje i izlaže više od tri stotine stručnjaka iz područja dizajna.

Partner regija, nordijske države, Danska, Finska, Norveška, Švedska, izlažu dizajnerske predmete svojih renomiranih dizajnera u sklopu u sklopu Nordijske kuće, koju su osmislile Ana Herceg i Jelena Babić iz agencije za projektiranje i optimizaciju prodajnog mjesta, produkt dizajn i arhitekturu Brigada. Povrh toga, vodeći nordijski stručnjaci, poput Borisa Berlina (Danska), Lovea Hulténa (Švedska), Ewe Kumlin (Švedska) - direktorice Svensk Forme i Pyrya Taanila (Finska) stigli su u Zagreb kako bi svoje bogato iskustvo podijelili s hrvatskim stručnjacima i gospodarstvenicima.

tjedan dizajna | Autor : Tjedan dizajna Zagreb Foto: Tjedan dizajna Zagreb

- Dizajn koje smo za vas pripremili u Haubi izričito je nordijskog karaktera i opsega. Iako postoje brojni utjecaji koji se mogu vidjeti na nacionalnim razinama, industrija dizajna u nordijskim zemljama koristi sinergiju koja proizlazi iz bliske suradnje i stalne razmjene ideja i znanja. Ponosni smo što vam, tijekom Tjedna dizajna Zagreb, možemo predstaviti četiri glavne teme, od kojih je naš nordijski tim za suradnju u Hrvatskoj crpio inspiraciju. To su dnevni boravak, vrt, dječja soba i kuhinja - poručili su veleposlanici Finske, Danske, Norveške i Švedske u zajedničkom govoru.

dizajn | Autor : Dalibor Urukalović Foto: Dalibor Urukalović

Po prvi puta održat će se Noć dizajna, u petak 6. svibnja, te će dizajn zaživjeti u cijelome gradu – na više od trideset partner lokacija gdje će se održavati promo događanja, kokteli, predavanja ili

posebne prodajne akcije. Povrh toga, u ulici Augusta Cesarca, kod Europskog trga, biti će izložena Glamping kupola (engl. glamurous camping, glamurozno kampiranje), projekt u suradnji sakupole.hr, a koja će biti u potpunosti opremljena namještajem i uporabnim predmetima domaćihtvrtki. Kao i svake godine, #tdzg2016 će okupiti veliki broj stručnjaka iz područja dizajna, koji će podijeliti svoja iskustva o ulozi dizajna u pokretanju gospodarstva.

tjedan dizajna | Autor : Tjedan dizajna Zagreb Foto: Tjedan dizajna Zagreb

S obzirom na velik broj sadržaja i brojna događanja koja su najavljena za ovogodišnji Tjedan dizajna, direktori Tina Marković i Daniel Tomičić istaknuli su:

- Očekujemo da ovaj #tdzg2016 bude još veći od prethodnih. Svake godine povisujemo ljestvicu, a ova godina donosi bogatstvo sadržaja. Obavezno posjetite sve #tdzg Partner lokacije i sudjelujte 6. svibnja na Noći dizajna, jer smo spremili fantastičan program i popuste. Na konferenciju Auto(r) nam stiže dizajnericaautomobila iz popularnog MINI-ja, rodom iz Rijeke - Ana Zadnik. #tdzg Market u Haubi nudi jedinstvenu priliku posjetiteljima da kupe dizajnerske proizvode po izrazito povoljnim cijenama. Održat će se i dvije modne revije, Food dizajn program, gdje ćemo printati hranu 3D printerom, brojne premijere, nagradne igre, a naravno tu je zabavni program nakon 21,00 sat, za druženje i opuštanje.

tjedan dizajna | Autor : Tjedan dizajna Zagreb Foto: Tjedan dizajna Zagreb

Dodatni razlog da ne propustite Tjedan dizajna Zagreb ove godine jest suradnja #tdzg2016 i udruge Europa Donna. Prikupljat će se novac za kupnju aparata za intraoperativno zračenje, tako da će posjetitelji na označenim lokacijama tijekom #tdzgmoći donirati novac za kupnju ovog aparata koji spašava živote. Dnevni raspored događanjapratite na Facebook i web stranicama Tjedna dizajna.

>> Novo mjesto za ljubitelja piva i roštilja u prekrasnom povijesnom ambijentu

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.