Ekskluzivno

Otkrivamo sve o velikoj dizajnerskoj suradnji IKEA-e i LEGO-a koja će u listopadu biti dostupna i kod nas

06.09.2020.
u 06:49

Igra je najintuitivniji i vrlo snažan način da djeca uče i razvijaju se. Međutim, kada su u pitanju igra i kreativnost kod kuće, djeca i odrasli nerijetko imaju različite poglede

Kad se udruže jake dizajnerske snage dvaju mega brendova, što, bez sumnje, IKEA i LEGO jesu, prozvod mora biti fantastičan. A upravo su mjesecima u svojoj kreativnoj kuhinji ovi skandinavski divovi “kuhali” kolekciju BYGGLEK koju smo imali prilike vidjeti u ekskluzivnom intervjuu s dvojicom vodećih dizajnera - Andreasa Fredrikssona (IKEA) i Rasmusa Bucha Løgstrupa (LEGO) koji su otkrili kako je do ove suradnje uopće došlo, koja im je bila osnovna ideja te koji su planovi za budućnost..

.Recimo još da će kolekcija BYGGLEK, koja se sastoji od rješenja za pohranu, u vidu niza kutija za odlaganje s LEGO ispupčenjima te posebnog kompleta LEGO kockica, biti dostupna na našem tržitu od 1. listopada.

:: Još od kad je najavljena, ova suradnja je podigla puno prašine, sad kad je ugledala svjetlo dana, kakve su reakcije? Puno ljudi pita se hoće li se nastaviti i kroz kolekciju namještaja?

S puno entuzijazma smo pristupiil projektu i dugo smo promišljali čime probiti led, ali kad se vizija iskristalizirala znali smo da je to - to. Cilj nam je bio stvoriti proizvod koji je istovremeno i zabavan i koristan, a da uz to, i dobro izgleda - kaže Andreas Fredriksson iz IKEA-e.

::I zaista, BYGGLEK je uistinu zabavan, prije svega za djecu, ali zanimljivo je da za njegovo slaganje nisu potrebne upute, novost je to za obje ove tvrtke, zar ne?

Iako zaista nisu potrebne upute za slaganje jer su kutije napravljene tako da ih može složiti petogodišnjak, mi smo ih ipak stavili u pakiranja - kroz smijeh objašnjava Rasmus Buch Løgstrup iz LEGA.

:: Nemoguće je ne pitati vas, s obzirom na situaciju s pandemijom uzrokovanom koronavirusom, je li ovo bio vaš način da svijetu pokažete koliko je igra bitna?

Upravo tako, cilj je podsjetiti ljude i u najstrašnijim vremenima da se nikad ne smiju prestati igrati, neovisno o tome koja im je kronološka dob. Igra je ono što nas pokreće i mami nam osmijehe na lica - složno poručuje dizajnerski dvojac.

:: Što je zapravo BYGGLEK?

U doslovnom prijevodu bi to značilo igra, a kolekcija je ispreplitanje pohrane i igre. BYGGLEK obiteljima nudi kolekciju proizvoda koji pomažu stvoriti prostor za više igre u njihovoj svakodnevici - potičući kreativnost i omogućujući im više zabave. To je mogućnost za igru, prikazivanje cool kreacija, i stalnog ponavljanja igre - prepravljene, iznova stvorene ili započete ispočetka. BYGGLEK je priča o beskrajnim mogućnostima, baš kao što su i LEGO kockice - poručuje Rasmus Buch Løgstrup. Dok Andreas Fredriksson kaže: Mi u tvrtki IKEA uvijek vjerujemo u moć igre. Igra nam omogućava istraživanje, eksperimentiranje, sanjanje i otkrivanje.

:: Nije tajna da je noćna mora svakom roditelju slaganje razbacanih legića...Posebno je gadno kad se stane na njih, jeste li pri dizajniranju i o tome promišljali?

Igra je najintuitivniji i vrlo snažan način da djeca uče i razvijaju se. Međutim, kada su u pitanju igra i kreativnost kod kuće, djeca i odrasli nerijetko imaju različite poglede. Tamo gdje odrasli često vide nered, djeca vide poticajno i kreativno okruženje u kojem se prirodno žele igrati i odmoriti - i onda opet sve iznova ponoviti. Moramo priznati da smo pokušali stvoriti proizvod koji će zadovoljiti i djecu i roditelje, jer uz ovu kolekciju djeca se igraju sprejaući, genijalno, zar ne? - poručuje Rasmus Løgstrup.

:: I za kraj, čeka li nas i linija namještaja u ovoj kolaboraciji?

Jako je puno upita na tu temu i moramo priznati da intenzivno razmišljamo o nastavku suradnje, ali o tome nekom drugom prilikom - za kraj poručuju dizajneri.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije