super savjeti

Otkrivamo kako ukrasiti balkon da bude najljepši u kvartu

Baazar.hr
30.11.2022.
u 10:38

Koji božićni ukrasi najbolje funkcioniraju u zahtjevnim zimskim uvjetima? Evo nekoliko dokazanih načina za učinkovito ukrašavanje balkona i terase kako bi oduševili svakog prolaznika

Da bismo u potpunosti osjetili božićni ugođaj važno je ukrasiti stan, okititi drvce, ispeći mirisne medenjake, objesiti vijence na ulazna vrata i ukrasiti balkon ili terasu.

Foto: Baazar.hr

Ukrašavanje interijera u svečanom stilu postalo je dio naše tradicije i sastavni dio našeg života. Iako nam je to možda teško priznati, u dubini srca svatko od nas, velik i mali, voli osjetiti tu čaroliju u domu.

Foto: Baazar.hr

Koji božićni ukrasi najbolje funkcioniraju u zahtjevnim zimskim uvjetima? Evo nekoliko dokazanih načina za učinkovito ukrašavanje balkona i terase kako bi oduševili svakog prolaznika.

Foto: Baazar.hr

Uložite prvenstveno u lampice, svjetiljke i lanterne, jer teško je zamisliti divan božićni ukras bez svjetala. Upravo trepereća svjetla sa svih strana, koja se pojavljuju početkom prosinca kao ukrasi ulica, trgova i trgovina, čine da osjećamo čaroliju Božića. Ove vrste ukrasa najčešće susrećemo kao vanjske dekoracije. Oni blistaju i šarmantno nas uvode u veselo, svečano raspoloženje.

Foto: Baazar.hr

Balkon i terasa idealna su mjesta za postavljanje svjetlećih ukrasa. Kada tražite savršene božićne ukrase, treba paziti na nekoliko važnih značajki ovih proizvoda. Prije svega, to moraju biti namijenjeni vanjskoj upotrebi. Ako objesite svjetiljke na balkon koje su namijenjene samo za unutarnju upotrebu, nakon prve kiše ili snijega rasvjeta će jednostavno prestati raditi. Nemojte riskirati i mudro birajte! Da biste stvorili savršenu božićnu rasvjetu kuće, možete odabrati posebne svjetleće mreže s obojenim ili bijelim svjetlima. Ove vrste rasvjete stvorene su za vanjske dekoracije, posebno otporne na nepovoljne vremenske uvjete.

Foto: Baazar.hr

Viseća svjetla nisu jedino rješenje. Za uređenje balkona možete odabrati nešto originalnije - božićne figurice ili božićna drvca u cijelosti izrađena od LED lampica. Svjetleće figurice pravi su hit posljednjih godina. Među njima možete pronaći snjegoviće, pokretne sobove, patuljke i, naravno, božićno drvce.

Foto: Baazar.hr

Živa božićna drvca su simbol Božića. Takvo živo drvce može ukrašavati balkon ili terasu. Lijepo uređena božićna drvca naglasit će svečanu atmosferu i zimsku idilu balkona.

Foto: Baazar.hr

Prilikom ukrašavanja božićnog drvca na balkonu, svakako odaberite ukrase koji će preživjeti u zimskim uvjetima. Možete koristiti samostalno izrađene božićne ukrase. Ako imate djecu, možete pripremiti kuglice, anđele, rajske jabuke, prirodne češere i orašaste plodove, vijence i lance, koje ćete kasnije objesiti na božićno drvce. S takvim božićnim drvcem, balkon za blagdane izgledat će posebno.

Foto: Baazar.hr

Također ne zaboravite prilagoditi veličinu božićnog drvca veličini vašeg balkona ili terase. Može zvučati glupo, ali u praksi se vrlo često događa da stablo odabrano na velikom trgu izgleda mnogo manje. Često se događa da božićno drvce koje se čini malim, kada ga donesete kući, ispostavi se da je stvarno veliko.

Foto: Baazar.hr

Girlande su jedan od najčešće korištenih balkonskih ukrasa za blagdane. Štoviše, oni su također jedan od najpraktičnijih božićnih ukrasa. One ne da su jednostavne za postavljanje, već su i iznimno izdržljive na kiši ili snijegu. Daju neograničene mogućnosti uređenja i stvarno su fenomenalno rješenje.

1/16

Kakvu girlandu odabrati? Postoje dvije mogućnosti. Umjetnu ili pletenu od žive crnogorice. Na balkon odlično pristaju grančice jele ili smreke u kombinaciji sa šarenim kuglicama, crvenim mašnicama, nježnom rasvjetom i umjetnim snijegom. Zapamtite da treba birati ukrase koji se neće uništiti na hladnoći, kiši ili snijegu i bit će otporni na niske temperature.
Prilikom izrade ukrasa za balkon i terasu, treba misliti na umjerenost. Uostalom, želite da vaš dom izgleda kičasto, već udobno i elegantno. Božićne figurice, svjetlosni lanci s visećim ukrasima, drvca, ukrasi za božićno drvce, kuglice, lampice, snjegovići, Djed Božićnjak i girlande mogu sve preplaviti.

Stoga, prije nego što počnete ukrašavati balkon, razmislite i odaberite one svečane ukrase koji će biti stilski, ukusni i elegantni. Iako si u vrijeme Božića možete priuštiti malo više, treba biti oprezan. Linija između pogotka i promašaja je vrlo tanka. Najbolje izgledaju kompozicije u istoj boji ili stilu, npr kuglice, vrpce i druge dekoracije u istoj boji, ali različitih veličina.

Svakako ukrasite i donji i gornji dio balkona. Na ogradu možete pričvrstiti pletene vijence, lance i kuglice. Objesite svjetla pod krov. Na vrtni stol možete staviti božićno cvijeće, npr. božićnu zvijezdu, a na prozorsku dasku ukrasne lanterne.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije