Škola na Trešnjevci

Otkrijte hobi-umjetnika u sebi

Otkrijte hobi-umjetnika u sebi
Foto: Dom i vrt
1/3
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
04.12.2013.
u 00:00

Namještaj, zrcala ili ukrasne kutije i sami možete urediti popularnim tehnikama nakon stručne obuke

U nešto više od pola sata, koliko smo boravili u Hobby Chicu, četvero ljudi ušlo je s upitima ima li tu nečeg za njih – najprije mama i kći pa jedna starija gospođa te jedan prodavač magičnih krpa koji nije ispunio zadaću iako bi za krpe bilo posla...

Upečatljiv prostor
Još se barem deset znatiželjnika zadržalo ispred, uz velike prozore na kojima je nemoguće ne zaustaviti pogled. Boje, kistovi, lakovi, sprejevi, preuređeni antikni ormarići, nakit... No to što se vidi kroz izlog nije na prodaju nego primjer onoga što možete sami raditi kod kuće nakon jedne radionice u Hobby Chicu. Vlasnica Tea Jurković, inače ekonomistica, nakon osam godina iskustva u hobizmu pokrenula je svoj biznis.

Vlasnica Tea Jurković ima osam godina iskustva u hobizmu, a njeni su radovi izloženi

– Frendice su mi govorile da griješim, pitale zašto idem podučavati druge jer ću tako izgubiti posao, ali to je nemoguće. Godine iskustva ne mogu se nadomjestiti s nekoliko tečajeva – objašnjava vlasnica.
Hobby Chic otvoren je samo mjesec dana, a sve su radionice bukirane. Iako bi se na prvu dalo pomisliti da će za njima “poludjeti” mlađe cure koje bi htjele znati izrađivati nakit ili urediti svoj namještaj, najveći interes pokazuju starije gospođe.

Dolaze i muškarci
– Najčešće su polaznice mlađe umirovljenice koje iznenada dobiju puno slobodnog vremena pa traže novu zanimaciju, slijede zaposlene žene pa stariji muškarci koje zanimaju slikarske tehnike – ističe Tea i dodaje da se prilagodila brzom tempu života:
– Radionice traju samo tri sata koliko je dovoljno da se nauči sve što je potrebno za početnika, a to ljudima više odgovara nego dolaziti tjednima.

Tehnike koje se mogu naučiti u Hobby Chicu su: decoupage, country painting, one stroke painting, shabby chic, izrada nakita, obrada boca... Prethodno znanje vam ne treba!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije