STARINSKI I LIJEPO

Novootvoreni "Salon": posve drugačiji zagrebački frizeraj uređen u retro stilu

interijer Salona
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/18
04.12.2014.
u 15:15

"Salon" je mjesto koje nudi atmosferu burnih i glam godina 20. stoljeća i moderni stiling za urbanu klijentelu

I glazbom i atmosferom i interijerom sve miriše i podsjeća na atmosferu 30-ih, 40-ih 50-ih ili 70-ih godina prošlog stoljeća.

Taj zanimljivi miks bidejmajerskih komoda i stolaca za brijanje, retro hladnjaka, starog pribora za češljanje, brijanje ili šišanje, singlica, knjiga, umjetnički fotografija, lampi, radio aparata, postera ili fotelja, dio je interijera novootvorenog "Salona", mjesta gdje se klijenti opuštaju i pod škarama ili britvom zanimljive umjetničke trojke nastaju nove frizure ili vizualni image.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Trojka koja vodi "Salon" Marko Stanzl, Mario Stančić i Alen Relota, a zajednički potpisuju i uređenje interijera.

- Želja nam je bila stvoriti finu, artističku i kućnu atmosferu, jer svi smo mi umjetnici i željeli smo pobjeći od sterilnosti prostora kakve susrećemo u ostalim salonima - naglasio je Marko Stanzl, pojašnjavajući kako nikad nije radio u klasičnom frizerskom salonu u lokalu, već u salonu koji je bio u stanu i uvijek imao tu domaćinsku atmosferu.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Njihov "Salon" u Ilici je u stanu na prvom katu. Građevinski i tlocrtno u "Salonu" ostavljeno je zatečeno stanje. Najveći dio zauzima prostor za muško uljepšavanje. Za dame rezervirana je omanja prostorija koja nudi atmosferu glamura 30-ih godina 20. stoljeća.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Neka interijeristička rješenja doista su začudna - tako se klijenti noge dok sjede mogu postaviti na RIZ-ov stereo radio iz 70-ih godina, ili na panju, pult recepcije napravljen je od dijela nekadašnje kuhinjske komode... Sav namještaj u "Salonu" ima svoju povijest, a skupljali su ga po starim tavanima, na Sajmu antikviteta na zagrebačkom Britancu, na omiljenom Hreliću, stvari su im darovali i prijatelji ili su dio obiteljskog nasljeđa.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

- Mi smo zaigrani i već u početku smo imali jasnu viziju što želimo zato nam se nije moglo dogoditi da u tom miksu različitih stilova i stvari napravimo nered. Svaka stvar ima svoje zašto i točno znamo zašto smo je baš tu postavili - objašnjava Marko dodajući kako je mnogo vremena uloženo u promišljanje interijera, ali i obnovu starih stvari. Otkriva i kako je, primjerice, kaširanje, učio na YouTubeu.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Uz uobičajne usluge uljepšavanja, "Salon" nudi i usluge brijanja s brtivom, nešto je posljednjih godina u Zagrebu potpuno iščezlo, a dečki su i dio velike humanitarne priče koju je pokrenula novootvorena pop-up brijačnica Gentleman Jack's Barber Shop u centru grada. Sav prihod prve akcije uplaćen je za borbu protiv raka prostate.

>>Od derutnog stolića do trendi shabby chic komada za 200 kn

Komentara 2

ZV
zvonimir13
16:32 04.12.2014.

Izgledaju mi kao ona dvojica iz 'Pulp Fiction' koji imaju trgovinu oruđa.Treba vidit imaju li gospoda podrum?

Avatar dras32
dras32
17:20 04.12.2014.

Gentleman Jacks barber shop je to sve već imao prije a i oni i svi su blijede kopije Roterdamskog "Schorem Haarsnijder".Nedozvoljava VL postanje linkova pa guglajte sami.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije