kolaboracija

Osam vrhunskih dizajnera i osam genijalnih tepiha

03.06.2019.
u 08:30

Svi tepisi sa slavnim dizajnerskim potpisima mogu se kupiti isključivo putem internetske trgovine ikea.hr

Osam dizajnera različitih umjetničkih izričaja dizajnirali su osam tepiha – svatko svoj – pa je tako svaki komad jedinstven i upečatljiv. Rezultat? Strogo ograničena kolekcija umjetničkih djela koja nisu namijenjena zidovima.

Tepisi su izrađeni su od prirodnih materijala, a bit će dostupni isključivo putem internetske trgovine ikea.hr. Tepisi koji su dio Ikea Art Eventa ove godine nude osam različitih odgovora i načina kako ih možemo prilagoditi svome prostoru. Supakitch, francuski umjetnik čiji eklektični pristup kombinira različite tehnike, kao što su akrilne boje, kolaž, sitotisak, sprej i tetovaže za svoj je tepih inspiraciju pronašao u zmijama. Chiaozza je američki umjetnički dvojac, čiji je tepih inspiriran proljetnim scenama iz pustinja.

Craig Green je dizajner s londonskom adresom i jedan od najinovativnijih dizajnera muške odjeće u Velikoj Britaniji.
– Ovim sam tepihom htio istražiti ideju raja i bijega od stvarnosti – kaže. Noah Lyon je multidisciplinarni umjetnik, a njegov tepih prikazuje neraskidivu povezanost naših života na planetu Zemlji. Misaki Kawai, japanska umjetnica, izradila je čupavi tepih. Filip Pagowski, grafički dizajner, napravio je minimalistički tepih. Seulgi Lee je korejsko–francuska umjetnica, čiji tepih oslikava francuski izraz „sretan kao riba u vodi“.

Virgil Abloh, direktor muškog asortimana brenda Louis Vuitton i osnivač modnog brenda Off-White, napravio je tepih koji je pomalo ironičan prema roditeljima koji štite namještaj po svaku cijenu pa tako kaže: „Držite se podalje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije