za opuštajući dom

Što sve može napraviti ugodnu atmosferu u domu?

dom
Foto: Thinkstock
1/4
06.10.2015.
u 12:48

Dom je mjesto gdje treba zaboraviti stres, napetost koja nas prati kroz dan, mjesto gdje nalazimo svoj mir. Evo nekoliko savjeta kako to možemo postići s malim stvarima

Boje utječu na emocije i važan su osobna iskaznica. Unesite u prostor svoje omiljene boje. Ako su nježne i pastelne u te tonove, obojite zidove i poneki stari komad namještaja.U onim jačim tonovima odaberite kućni tekstil, od jastučića i sagova do stolnjaka ili dekica.

Za kuhinju govorimo kako je srce doma, mjesto susreta, tu se kuha i jede, katkada i posvadi. Napravite svoj kutak gdje ćete uz prozor popiti svoju prvu jutarnju kavu.

Foto: pixabay

Jednu od polica u kupaonici iskoristite da vas podsjeti na omiljeni SPA. U staklenu posudu stavite školjke i kamenčiće koje ste našli na plaži, omiljenu sol ili aromatično ulje, mirisne svijeće...U kupaonici je odlična mikroklima za vašu orhideju.

Organizirajte svoj kutak kreativnosti, mjesto za vaše hobije i igru. Nema ništa ljepše kad kućom odjekuje smijeh. To se već može postići samo s jednom partijom dame ili šaha.

Foto: pixabay

Pustite glazbu, neka bude zvučna kulisa što god radili.

Foto: pixabay

Nemojte podcjenjivati moć prirode, ona opušta um i tijelo, smanjuje razinu stresa i pomaže da se napunimo energijom. Na prozorske zasadite bosiljak, ružmarin, mentu... Unesite u stan barem nekoliko biljaka koje čiste zrak, primjerice bambus, filodendron, fikus...

>>Sanjate o bijeloj spavaćoj sobi? Pogledajte naše prijedloge

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije