NE PROPUSTITE

Opremite sobe svojih školaraca uz ove naše savjete i popuste!

dječja soba
Foto: Thinkstock
1/4
07.08.2014.
u 10:47

Dječje sobe možda su najmanje, ali moraju biti izrazito funkcionalne.

Iako dječje sobe tradicionalno dobivaju manje kvadrata u stanovima (optimalno bi za jedno dijete bilo 10 m2), one mogu i moraju biti njihova ugodna oaza, baš kao što su to odraslima njihove spavaće sobe. Ako je dijete od ove jeseni školarac, pozornost na uređenje njihova malog kutka mora biti još i veća.

Pri odabiru namještaja, a njega za početak ne mora biti više od kreveta, ormara i stola s ladicama, treba uzeti u obzir želje djeteta i tako mu ugoditi. Dječje sobe uglavnom se kupuju po elementima, a na akcijama se daju naći po cijeni do 3000 kuna. Nije loše razmišljati unaprijed pa kupiti namještaj koji “raste” s djetetom ili onaj u nekoj neutralnoj boji kako ga ne biste morali mijenjati kada se dijete u pubertetu uozbilji i odbaci dječje motive.

Foto: pixabay

Što se tiče razmještaja, radni stol postavite uz prozor tako da ima prirodan izvor svjetlosti, a krevet, ako je moguće, na suprotnu stranu. Police su dodatni elementi koji mogu biti korisni za držanje knjiga, pa i igračaka za koje još nije stiglo vrijeme da se izbace.

Stil uređenja dječje sobe nije teško izvesti i lako ga se da zaokružiti u jednu cjelinu kombinirajući boju namještaja, zidova i tepiha s, primjerice, posteljinom, lampom ili zavjesama ili nekim drugim tkaninama.

Podovi, po mogućnosti, neka budu drveni i pazite da nisu premazani nekim štetnim, hlapljivim lakom.

Nikako se ne smije podcijeniti važnost udobnosti sobe u užem smislu. Udoban i čvrst madrac dugoročna je investicija, kvalitetan radni stolac od nasušne je važnosti za zdravlje, ali i učinkovitost i koncentraciju, jednako kao i dobra rasvjeta koje nikad neće biti previše. Na tim trima stvarima ne štedite i zanemarite dječje prohtjeve.

>>S ovih nekoliko trikova osvježite kuhinju koja vam je dosadila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije