Kreativno

Okušajte se u kiparenju na radionicama Hrvoja Dumančića

28.03.2018.
u 10:24

Posljednjih godina Dumančić je odlučio povremno otvoriti vrata svog ateliera kako bi ljubiteljima umjetnosti, ali i konja približio svoj rad te ujedno privukao nove ljubitelje umjetnosti, kiparstva i onih željnih kreativnog stvaranja

Zagrebačka dvorišta u samom centru grada oduvijek su plijenila pažnju svojim urbanističkim šarmom, intimnošću i tajanstvenošću.  Jedno od takvih je i dvorište u Žerjavićevoj 6, gdje se nalazi  atelier kipara Hrvoja Dumančića, zagrebačkog umjetnika poznatog skulpturama konja.


 
Posljednjih godina Dumančić je odlučio povremno otvoriti vrata svog ateliera kako bi ljubiteljima umjetnosti, ali i konja približio svoj rad te ujedno privukao nove ljubitelje umjetnosti, kiparstva i onih željnih kreativnog stvaranja.


 
Sve popularnije kiparske radionice naprosto su očarale mnoge koji nisu imali nikakvog doticaja s kiparstvom, ali ih je znatiželja potaknula na iskazivanje individualnosti putem kreativnog izražavanja rukama.
Radionice se održavaju jednom mjesečno, u malim grupama polaznika koji, družeći se u ugodnom okruženju uz piće i glazbu, tijekom nekoliko sati samostalno (uz mentorstvo kipara) izrade skulpturu konja.
 


Zanimljiva je ta transformacija menadžera, doktora, poslovnih ljudi, studenata i penzionera nakon prolaska vrata ateliera. Ulaskom u svijet umjetnosti postaju pravi kreativci koji iznenade sami sebe – otkriva umjetnik dodajući:

  – Predivno je vidjeti različite ljude kako se svim srcem unose u stvaranje te se uvjeriti kako dobro na njih utječe kreiranje rukama u glini, što je ujedno prava terapija idealna za kanaliziranje emocija.
 Radionica završava uz ugodno druženje uz fina vina i neko kulinarsko djelo samog umjetnika.
 
U najavi je i večernja kiparska škola, koja će u dvomjesečnom razdoblju obuhvatiti osnove kiparstva.
Odlučite li se zakoračiti u svijet kreativnog stvaranja, nikada nećete požaliti zbog vremena koje ste darovali sami sebi! Jer u tom vremenu otkrit ćete svoju novu, neodoljivo kreativnu - umjetničku stranu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije