LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Okušajte se u kiparenju na radionicama Hrvoja Dumančića

Posljednjih godina Dumančić je odlučio povremno otvoriti vrata svog ateliera kako bi ljubiteljima umjetnosti, ali i konja približio svoj rad te ujedno privukao nove ljubitelje umjetnosti, kiparstva i onih željnih kreativnog stvaranja
28. ožujka 2018. u 10:24 0 komentara 227 prikaza

Zagrebačka dvorišta u samom centru grada oduvijek su plijenila pažnju svojim urbanističkim šarmom, intimnošću i tajanstvenošću.  Jedno od takvih je i dvorište u Žerjavićevoj 6, gdje se nalazi  atelier kipara Hrvoja Dumančića, zagrebačkog umjetnika poznatog skulpturama konja.

 | Autor :
 
Posljednjih godina Dumančić je odlučio povremno otvoriti vrata svog ateliera kako bi ljubiteljima umjetnosti, ali i konja približio svoj rad te ujedno privukao nove ljubitelje umjetnosti, kiparstva i onih željnih kreativnog stvaranja.

 | Autor :
 
Sve popularnije kiparske radionice naprosto su očarale mnoge koji nisu imali nikakvog doticaja s kiparstvom, ali ih je znatiželja potaknula na iskazivanje individualnosti putem kreativnog izražavanja rukama.
Radionice se održavaju jednom mjesečno, u malim grupama polaznika koji, družeći se u ugodnom okruženju uz piće i glazbu, tijekom nekoliko sati samostalno (uz mentorstvo kipara) izrade skulpturu konja.
 

 | Autor :
Zanimljiva je ta transformacija menadžera, doktora, poslovnih ljudi, studenata i penzionera nakon prolaska vrata ateliera. Ulaskom u svijet umjetnosti postaju pravi kreativci koji iznenade sami sebe – otkriva umjetnik dodajući:

  – Predivno je vidjeti različite ljude kako se svim srcem unose u stvaranje te se uvjeriti kako dobro na njih utječe kreiranje rukama u glini, što je ujedno prava terapija idealna za kanaliziranje emocija.
 Radionica završava uz ugodno druženje uz fina vina i neko kulinarsko djelo samog umjetnika.
 
U najavi je i večernja kiparska škola, koja će u dvomjesečnom razdoblju obuhvatiti osnove kiparstva.
Odlučite li se zakoračiti u svijet kreativnog stvaranja, nikada nećete požaliti zbog vremena koje ste darovali sami sebi! Jer u tom vremenu otkrit ćete svoju novu, neodoljivo kreativnu - umjetničku stranu!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.