Preuređenje sobe

Od sterilne bijele sobe dobili smo ugodno mjesto za odmor i sanjarenje

Od sterilne bijele sobe dobili smo ugodno mjesto za odmor i sanjarenje
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/3
09.11.2012.
u 13:00

Kako vrijednim savjetima i uz malo truda spavaonicu urediti u romantičnu ložnicu

Da mala spavaća soba opremljena bijelim namještajem može vrlo jednostavno postati ugodno mjesto za spavanje i odmaranje, uvjerili smo se nakon što je sobu potpuno preuredila i uljepšala Monika Stojanova, voditeljica dućana Mashroom u Zagrebu. U dvosobnom stanu u zagrebačkom naselju Rudeš živi mladi par koji nam se javio kako bismo ih savjetovali što učiniti sa spavaonicom da bi se u njoj ugodno osjećali. Soba je relativno malena pa su je opremili bijelim namještajem kako im tamniji ne bi “pojeo” prostor. No dojam koji su dobili bio je prilično hladan, a kako su podstanari, ne usude se bojiti zidove. Pokušali su izvesti manje preinake uz pomoć posteljine kontrastnih boja, no dojam topline nisu dobili. Monika Stojanova iz Mashrooma, u svakodnevnom je kontaktu s novitetima iz svijeta dekora i unutarnjeg uređenja, a i ljubiteljica je lijepih komada i finog dizajna, primila se posla te “složila” sobu u Rudešu.

(ovako je soba izgledala prije uređenja)

– Soba je mala i uredna, relativno svijetla, no bez puno manevarskog prostora za veće preinake zbog ugradbenih ormara. Zatečeno stanje nije pretjerano privlačno kao mjesto na kojem bi se zadržavala i uživala. Štoviše, iskočila bih iz kreveta i sobe čim bi otvorila oči – procijenila je Monika sobu mladog para. Sobu je odlučila preurediti tako što je posteljinu zamijenila prekrivačem na pruge “Green”, odgovarajućim jastučnicama te nekoliko manjih bež jastučića. Kao detalj izdvojila je bijelu pletenu deka koju je prebacila preko kreveta. Kako je riječ o mladom paru koji ne robuje stereotipima, Monika je odabrala dvije različite lampe – jednu je postavila na ormarić koji dizajnom podsjeća na antikni, a druga je podna lampa “mango” na visokom postolju.

Obje imaju ista bjelkasta sjenila s cvjetnim uzorkom kroz koja je svjetlost nježno žuta. Iako mladi baš nisu ljubitelji zavjesa, u ovom su ih ambijentu oduševile baš kao i zidni kovani sat “black” te visoka bijela vaza s ukrasnim umjetnim cvijećem.

(Zastori od nježne bež tkanine daju dojam ugode i topline u svijetloj spavaonici)

– Željela sam unijeti toplinu, udobnost, malo romantičnog i nježnog ugođaja te mjesto pretvoriti u kut stana gdje se može i odmarat, pročitati knjiga uz noćnu lampicu. Vjerujem da će mladi par više vremena provoditi ovdje tim više što su boje koje sam birala – svevremenske. Neutralne su pa boravak u takvom okruženju smiruje i potiče pozitivne emocije. Osim toga “trpe” intervencije detaljima u drugim bojama i dobra su podloga za igru bojama i stilovima.

>>Zidovi spavaće boje u crnoj boji? Zašto ne!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije