Kamenac

Uzmite ocat, sodu bikarbonu i limun i napravite svoje učinkovito sredstvo

kamenac
Foto: Thinkstock
1/3
10.08.2015.
u 08:30

Kamenac je jedan od najvećih neprijatelja svake domaćice. Taloži se svuda, od sanitarija do perilice rublja

Gotovo je nemoguće spriječiti nastanak kamenca, ali možemo ga uspješno ukloniti s onim što imamo u smočnici ili kuhinjskom ormaru. Za skidanje kamenca sa slavina, pribora za jelo ili roštilja, možemo se koristiti limunovim sokom ili bijelim octom.

Mrlje na čašama možemo ukloniti sodom bikarbonom. U svakodnevnoj borbi s kamencem u pomoć može priskočiti i krupna morska sol.

Foto: pixabay

Dovoljno je nanijeti sol na spužvu i trljati po kamencu. U perilici rublja može poslužiti otopina parafina, limunova soka i destilirane vode. Treba je uliti u posudicu za deterdžent i perilicu uključiti bez rublja 20-ak minuta.

Foto: pixabay

Mrežice na slavini mogu se očistiti u otopini ulja, sapuna i soka od limuna. Neka u otopini ostanu više sati. Kamenac na sanitarijama može se ukloniti otopinom sapuna, octa i sode bikarbone.

>>Beskorisne stvari koje kupujemo brzo postaju naš kućni otpad

Ključne riječi

Komentara 1

TR
Trnjanec
21:25 10.08.2015.

Kojeg vraga će vam ulje, sapun i limun za čišćenje perlatora? Uzmeš čašicu od jogurta, natočiš 2 cm octa (trošak par lipa), ubaciš perlator, za 15 minuta nema ni trunke kamenca više. Soda bikarbona i sol su abrazivna sredstva i kamenac skidaju mehanički, ni manje ni više nego gruba strana spužve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije