LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Objavljene nominacije za godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata

U finalu za godišnju nagradu Medalja za arhitekturu su četiri projekta: Stambeni sklop Jordanovac, Osnovna škola „Žnjan – Pazdigard“, Stadion Luke Šokčevića Šaljapina u Gunji te Issa Magaron na Visu
10. travnja 2018. u 13:18 0 komentara 365 prikaza

Hrvatska komora arhitekata (HKA) objavila je nominacije za godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata, koje predstavljaju istaknuti profesionalni doprinos u područjima arhitekture, urbanizma i konceptualnog promišljanja.

U finalu za godišnju nagradu Medalja za arhitekturu su četiri projekta: Stambeni sklop Jordanovac, Osnovna škola „Žnjan – Pazdigard“, Stadion Luke Šokčevića Šaljapina u Gunji te Issa Magaron na Visu.

 | Autor :

Za Medalju za urbanizam i Medalju za konceptualni pothvat konkurirat će po dva projekta. Za nagradu za urbanizam natječu se zbornik radova „Urbano-ruralne veze“ i projekt „Revitalizacija prostora uz rijeku Savu u Zagrebu“. Za nagradu za konceptualni pothvat u konkurenciji su Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci i Stambeni sklop Jordanovac, koji se tako natječe za nagradu u dvije kategorije.

Za godišnje nagrade tako su nominirani projekti iz svih dijelova Hrvatske. Osim Splita, Rijeke i Zagreba, u užem izboru su i ostvarenja iz Gunje i Visa. Također, nominacije obuhvaćaju zgrade različitih namjena te su finalisti za nagrade zgrade za sport, stanovanje i kulturu.

Finaliste godišnjih nagrada odabrao je Ocjenjivački sud na čijem je čelu akademik Nikola Bašić, dipl. ing. arh. U sastavu Ocjenjivačkog suda su i Tomislav Ćurković, dipl. ing. arh., redoviti prof. Ante Kuzmanić, dipl. ing. arh., akademik Mladen Obad Šćitaroci, dipl. ing. arh. i prof. dr. sc. Karin Šerman, dipl. ing. arh.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.