Hit mjesto

O'brok - u rodnoj kući Augusta Šenoe od danas se fino jede

14.11.2018.
u 13:26

Osim predivnog, umjerenog i otmjenog interijera, kojim dominira drvo, crni akcenti te fotografije starog Zagreba, restoran O'brok itekako se ima čime istaknuti

U samom središtu Zagreba, u rodnoj kući Augusta Šenoe (Langov trg 6) smjestio se restoran O'brok i tako se upisao na gastronomsku kartu grada ponudivši mu baš ono što mu je nedostajalo.

Osim predivnog, umjerenog i otmjenog interijera, kojim dominira drvo, crni akcenti te fotografije starog Zagreba, restoran O'brok itekako se ima čime istaknuti. Naime, sve što se u njemu poslužuje izvorni je domaći proizvod. Od mesa koje dolazi s OPG-a iz Like, crne slavonske svinje, pa sve do autohtonih domaćih sorti vina poput plavca malog ili dingača.

Chef restorana, Krunoslav Majcen, koji je svoje dvadesetogodišnje iskustvo stekao u brojnim etabliranim restoranima poput onoga u hotelu Esplanade, svake zore po sve potrebne sastojke za pripremu jela odlazi na obližnji Dolac. Uz meso vrhunske kvalitete, posebno ističe ručno rađene štrukle. Kako nam kažu u O'broku, ovdje se sve priprema tradicionalno, ručno, od domaćeg kruha preko raznih savijača i njoki, pa sve do rezanaca za juhu.

Osim toga, s ponosom ističu i izbor slastica koje su u potpunosti lišene aditiva. Izgledom ozbiljno konkuriraju onima u najpoznatijim slastičarnicama svijeta, dok su sastavom i okusom ravni onima starih baka. Restoran O'brok uskoro će dobiti i svoju ekstenziju, otmjeni wine bar za opuštanje prije ili pak poslije obroka.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
Matrix5
21:42 18.11.2018.

Nadam se da je zaista tak pohvalno

HI
HildaRaney
12:34 19.11.2018.

Napravit ću 86 dolara za sat od kuće. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjećam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti>>>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije