LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Novo šik mjesto u Lici za ljubitelje luksuza i prirode

U resortu se nalazi i vrt u kojemu gosti mogu zasaditi i ubrati povrće te sudjelovati u pripremi jela, a također mogu zasaditi i stabla sa svojim imenima
17. rujna 2018. u 08:30 1 komentara 7980 prikaza

Prelazak preko drvenoga mosta, koji vodi u turističko naselje Fenomen Plitvice, svojevrstan je vremeplov – na planinskoj zaravni okruženoj šumom, drvene kućice podsjećaju na priče iz davnina, nekadašnja tipična lička sela. Spokojno pirka vjetar u krošnjama, pjevaju ptice, žubori voda...

 | Autor :

Naseljem prolazi potok Plitvice koji se, samo petstotinjak metara dalje, ulijeva u Veliki slap – jednu od najpoznatijih ljepota Nacionalnog parka Plitvička jezera. Baš na tome veličanstvenom mjestu, Fenomen Plitvice ujedinjuje sve blagodati prirode i vrhunskog smještaja. U ovom luksuznom resortu možete uživati cijele godine, bilo da želite provesti vruće ljetne dane u debeloj hladovini, ili pak otkriti iskonsku ljepotu ličke zime, drijemajući uz pucketanje vatre u kaminu, nakon dana provedenog na snijegu.

 | Autor :

Naselje koje se prostire na gotovo 142 tisuće četvornih metara na području Plitvica Sela, sastoji se od devet kuća sagrađenih po starinski, s tradicionalnim konstrukcijama od drvenih greda i krovovima od drvene šindre. U tri objekta nalaze se restoran, kuhinja na otvorenom s prostorom za roštiljanje, te spa zona sa saunom, masažom i whirlpoolom – a u preostalim objektima nudi se smještaj različitih kapaciteta. Svaki apartman odiše elegancijom i ima sve moguće moderne udobnosti: zasebnu kuhinju i kupaonicu, wi-fi, satelitsku televiziju, klimatizaciju...

 | Autor :

Interijer odiše lakoćom, djelomično je obložen svijetlim i fino obrađenim drvom te autohtonom sedrom, kamenom tipičnim za područje Like, a prostor je maksimalno otvoren uvis, sve do vrha krova.

Prozračnom ugođaju pridonosi i to što prirodna boja drvenih oplata dolazi u kombinaciji s bijelim zidovima, namještajem i keramikom – primjerice, kuhinjom koja je posve bijela, ili kuhinjom u čijoj se bjelini ističu smećkaste radne plohe i zidne pločice. U ležernu kombinaciju bež-bijelo dobro se uklapaju zagasito crveni, zelenkasti i crni “akcenti“ na posteljini, tepisima, zastorima, manjim komadima namještaja poput stolića i ormarića...

 | Autor :

Retro šarm fino je razrađen kroz detalje kao što je stol ukrašen intarzijama, udobno ojastučeni stolci, kaljeva peć, metalno zvonce na vratima... I cijevi dimnjaka poslužile su kao dekorativni elementi, baš kao i rasvjeta u zanimljivom “miksu“ klasike i minimalizma.

Kućice se stapaju s okolišem kroz terase pod krošnjama obližnjih stabala, cvjetnjake i puteljke popločane kamenom.

U resortu se nalazi i vrt u kojemu gosti mogu zasaditi i ubrati povrće te sudjelovati u pripremi jela, a također mogu zasaditi i stabla sa svojim imenima. Okolno zeleno prostranstvo kao stvoreno je za razne sportove, te obilaske električnim biciklima i “quad“ četverokotačima. Cjelodnevna tura po Nacionalnom parku, planinarenje, vožnja biciklom, jahanje… mogućnosti su nebrojene. Gostima je na raspolaganju osoblje koje svaku uslugu može “personalizirati“ po želji.

 | Autor :

Iza ovog luksuznog resorta stoji tvrtka Potestas u čijem je vlasništvu najpoznatiji splitski hotel Park i luksuzna Villa Petra na Braču.

- Gradnja resorta trajala je nekoliko godina kako bismo zadovoljili stroga pravila o zaštiti okoliša, što nam je bilo iznimno važno s obzirom da se nalazimo u srcu jednog od najljepših nacionalnih parkova u svijetu. Kućicu po kućicu gradili su najbolji lokalni majstori s najkvalitetnijim lokalnim materijalima. Da bi ovakvi projekti bili uspješni iznimno je važna sinergija investitora s lokalnom sredinom i odgovorno ponašanje prema okolišu - kaže Joze Tomaš, direktor tvrtke Potestas.

 | Autor :

Projekt - kojeg potpisuje GPN Katarina iz Gospića s glavnim projektantom Tomom Jurkovićem i projektantom Antom Pašalićem, naglašava ljepotu ličke prirode. Naselje se sjajno stopilo s okolišem, pa kad uđete u resort dojam je kao da je tu selo bilo oduvijek. Na prvu ni ne slutite da ste ušli u oazu luksuza i udobnosti. Tu ćete osjetiti kako zvuči tišina, ponovo ćete pronaći sebe i uživati opuštajući se u netaknutoj prirodi.