LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Novo ruho Takenoka: japanske delicije u zen atmosferi

Nakon 15 godina prvi japanski restoran u Zagrebu dobio je novo, još ljepše ruho, novu adresu, ali i novi meni i poboljšanu ponudu pića
29. svibnja 2016. u 10:00 1 komentara 3374 prikaza
takenoko
Foto: Duško Vlaović
Pogledajte galeriju 1/10

Restoran Takenoko sinonim je za japansku kuhinju u Zagrebu, a nakon 15 godina postojanja promijenio je lokaciju i odsad se nalazi na adresi Masarykova 22. Naravno, novi lokal značio je i dizajnerski “makeover” za ovaj vrhunski restoran pa se sada može podičiti još ljepšim interijerom.

On se prostire na čak 300 četvornih metara, a njegov novi izgled potpisuje zagrebački studio za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft. Radi se o uspješnom dvojcu, arhitektu Paolu Valčiću i dizajneru interijera Boranu Petljaku koji su novom Takenoku udahnuli sofisticiranu zen atmosferu restorana kakvu inače imaju oni u velikim svjetskim metropolama.

Otvoreni prostor i čisti minimalistički pristup karakteristike su koje novom interijeru daju izuzetno ugodan ambijent. Ambijentalnosti pridonose i velike unikatne crno-zlatne svjetiljke, koje je posebno za Takenoko dizajnirao dvojac Valčić i Petljak.

takenoko | Autor : Duško Vlaović Foto: Duško Vlaović

Osim novog izgleda prostora, Takenoko unosi i promjene te novitete u svoj meni. Među ostalim, nudit će i delicije poput uni-ikre morskog ježa, koja je gastro hit u svijetu te wagy beff, ramen juhu i ostala japanska jela. Na novoj lokaciji specijalitete će i dalje pripremati dugogodišnji chef kuhinje Motohiko Mochizuki s Marijem Obrovcem i njihovim timom.

takenoko | Autor : Duško Vlaović Foto: Duško Vlaović

Također, barmeni Takenoka osmislili su u suradnji s grupom Ros Solis G&T i nekoliko novih tipiziranih koktela, među kojima i jedan s japanskim viskijem starim 15 godina, u čast 15. godišnjice restorana.

takenoko | Autor : Duško Vlaović Foto: Duško Vlaović

>>Predivan i topao interijer u kojem sve odiše Italijom