HRVATSKI DIZAJN

Novo od Ksenije Jurinec: lusteri od poliesterskog ekološkog papira

ksenija jurinec lusteri izložba
Foto: Privatni arhiv
1/4
05.11.2015.
u 08:30

U zagrebačkoj galeriji Bernardo Bernardi poznata dizajnerica predstavila je novi rad, minimalističke lustere koji istodobno djeluju i romantično

Nova rasvjetna tijela ukrasila su, nažalost samo na određeno vrijeme, stropove galerije Bernardo Bernardi u POU Zagreb koja redovito predstavlja radove hrvatskih i stranih dizajnera, studenata industrijskog i tekstilnog dizajna.

Ovaj put ugostila je dizajnericu Kseniju Jurinec i njezinu kolekciju lustera Papirli izrađenih od ekološkog poliesterskog papira koji unatoč svojoj strogoj i minimalističkoj geometrijskoj formi istodobno djeluju krhko, romantično i nadasve profinjeno.

Foto: Promo fotografije

- Papirli unose profinjenu notu originalne elegancije u sofisticirane suvremene interijere ili eksterijere širokog spektra stilova, dajući mu upečatljiv, opuštajući karakter”, kaže povjesničarka umjetnosti Ksenija Foretić u predgovoru kataloga izložbe.

Posebnost Ksenijinih “Papirlija” je što se mogu samostalno sastavljati te što su zbog izbora materijala otporni na vlagu i visoku temperaturu.

Kako izgledaju uživo možete se uvjeriti do 17. studenoga, do kada izložba ostaje otvorena. (Iva Ćurić)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije