KUĆA ARHITEKTURE

Novo mjesto za ljubitelje umjetnosti i dizajna

kuća arhitekture
Foto: OKA
04.02.2015.
u 16:00

U centru Zagreba otvoren je multimedijalni centar u kojem će se odvijati predavanja, izložbe, koncerti, projekcija filmova...

Zagreb je ovih dana postao bogatiji za još jedno stjecište ljubitelja umjetnosti. Na adresi Kralja Držislava 3 otvorena je 'Oris - kuća kulture', novi centar koji se prostire na 600 četvornih metara.

Iako naslov sugerira da je riječ o prostoru čija će glavna tema biti arhitektura, prostor je multimedijalnog karaktera te će se u njemu odvijati izložbe, projekcije filmova, koncerti, radionice i promocije. Stalni sadržaji u centru su čitaonica te restoran Voncimer. U sklopu Kuće su i uredi i redakcija časopisa Oris.

Foto: Žarko Bašić/PIXELL
Foto: Žarko Bašić/PIXELL

Ovako osmišljen koncept može privući širok krug posjetitelja, a ne samo onih koji su profesionalno vezani uz arhitekturu i umjetnost, iako je prvenstveno namijenjena njima. U galerijskom prostoru Kuće moguće je pogledati izložbu 'Prva izložba' na kojoj su predstavljeni radovi Orisovih prijatelja.

>>"Ne robujem trendovima, radim po svom nahođenju"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije