LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Novi uredi Lavazze koje je projektirao Cino Zucchi spoj su kulture i gastronomije

Fasada je napravljena tako da se na njoj odražavaju vremenske prilike
20. travnja 2018. u 10:55 0 komentara 56 prikaza

Krajem prošloga tjedna, nad Italijom se pojavio novi oblak i spustio na Torino. To je oblak od 30.000 četvornih metara nazvan Nuvola (oblak na talijanskom) koji proizvodi ideje i poslove, hranu i kulturu. Kompleks “Nuvola” otvoren je prema svijetu te je sjedište tvrtke Lavazza, koja je izmislila umijeće miješanja kave početkom 20. stoljeća i postala globalni ambasador autentične talijanske kave.

 | Autor :

Osim toga, to je kompleks koji poprima različite oblike, kao što to čine oblaci, u skladu sa svojim različitim ulogama. Nuvola Lavazza je avangardna poslovna zgrada osmišljena kako bi donijela dobrobit zaposlenicima i s najvećim poštovanjem prema okolišu. To je gurmanski restoran i simbol nove filozofije vedrog i neformalnog dijeljenja hrane, nove vizije suvremene talijanske kuhinje.

 | Autor :

To je također muzej koji otvara univerzum kave, njegove rituale i Lavazzine komunikacijske uspjehe. I to nije sve: Nuvola je trg otvoren za javnost, s vidljivim ostacima ranokršćanske bazilike (na arheološkom nalazištu) i veliki prostor za događanja, kongrese i kulturne događaje. To je Bistro za zaposlenike Lavazze, ali i za javnost, a naposljetku, to je i dom IPUD-a (Instituta za primijenjenu umjetnost i dizajn) i više od 700 njegovih mladih kreativaca.

 | Autor :

S investicijom od više od 120 milijuna eura, kompleks Nuvola Lavazza utjelovljuje vrijednosti tvrtke i više od 120 godina povijesti. Projekt koji je osmislio arhitekt Cino Zucchi daje okrugu Aurora pametan, nov i izmijenjen izgled, a dizajniran je kako bi inspirirao ljude, njegovao dijalog te nudio kulturna, društvena, poslovna i gastronomska iskustva.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.