Dom iz snova

Novi dnevni boravak za manje od 18.000 kuna

Ankica Juričević
08.05.2017.
u 08:00

Nakon trinaest godina obitelj iz Varaždina dobila je, zahvaljujući idejama dizajnerice interijera, dnevnu zonu o kojoj je dugo maštala

Kada prostor vapi za promjenom i ne znate odakle početi, dobro je rješenje pozvati dizajnera interijera. Za tu opciju odlučila se i četveročlana obitelj iz Varaždina čiji je dnevni boravak i blagovaonicu pod hitno trebalo osvježiti, promijeniti većinu namještaja i napraviti moderan i udoban zajednički prostor.

1/7

Promjena nakon 13 godina

Dizajnerica interijera Ankica Juričević objašnjava:

Vlasnici su me angažirali da im uredim dnevni boravak i blagovaonicu s kojom nisu bili zadovoljni a nisu znali od kuda početi ni što uraditi. U kuću su se uselili prije 13 godina i od tada ništa nisu mijenjali od namještaja osim trosjeda i dvosjeda kojeg su kupili prije nekoliko mjeseci. Tu su stali jer nisu znali što dalje. Imala sam odriješene ruke, jedino je uređenje trebalo prilagoditi tamnoplavom setu za sjedenje koji su poprilično glomazni.

Foto: Ankica Juričević

Prvi korak za koji se dizajnerica odlučila bilo je bojanje zidova te je istaknula:

Za to sam odabrala boju pijeska u dvije nijanse, što se pokazalo kao odlična poveznica s postojećim dvosjedom i trosjedom te s novim bijelim namještajem. Promijenjen je i stari, neugledni ormarić za televizor novim dugačkim bijelim u visokom sjaju na kojemu je staklena ploča koja omogućuje lakše održavanje.

Foto: Ankica Juričević

Iznad ormarića za televizor cijelom dužinom postavljeni su viseći ormarići koji su riješili problem nereda koji se mogao vidjeti na starim otvorenim policama, a dobilo se i dosta prostora za odlaganje sitnica. I radni kutak u dnevnom boravku dobio je novi izgled.

Stari, neugledni i glomazni radni stol i stolac zamijenjen je novim bijelim. Novi stol za računalo je manji i odlično se uklopio u cijelu priču. Iznad stola postavljen je jednostavan zidni sat, koristan i dekorativan.

1/7

Moderna rasvjeta i zavjese

U zoni za sjedenje također je promijenjen tepih i klub stolić. Tepih je jednostavan, u bež boji i dobro se uklopio s postojećom garniturom za sjedenje. Staru rasvjetu u boravku zamijenile su tri lampe visilice u različitim visinama.

Foto: Ankica Juričević

Dizajnerica je rekla:

Jednostavno, jeftino i dobro rješenje s obzirom na to da daju prigušenu svjetlost koja ne blješti. Nova podna lampa našla je svoje mjesto u kutu gdje je bila i stara. Na prozoru su nove dvije male lampice koje doprinose osjećaju topline, a osim toga sve stare teglice za cvijeće u različitim bojama zamijenjene su novim u bež boji.

Foto: Ankica Juričević

Kupljene su i nove zavjese na prugice koje služe samo kao dekor. Blagovaonica se nadovezuje na dnevni boravak pa se dizajnerica odlučila na bijeli namještaj i za blagovaonicu. Izbačena je stara samostojeća polica koja se nalazila u kutu blagovaonice i zamijenjena je novom bijelom, ali preko cijelog jednog zida te su tako vlasnici dobili više prostora za knjige i druge korisne sitnice.

Dizajnerica je zaključila:

Novi stol i sivi stolci u velikoj mjeri doprinijeli su ljepšem izgledu blagovaonice. Sive stolce povezala sam sa sivom foteljom u zoni za sjedenje koja je zamijenila staru, a sivi tepih upotpunio je cjelokupni vizualni dojam. Slikom na zidu (u jarkim bojama) blagovaonica je dobila svoju točku na “i”. Stare visilice iznad blagovaonskog stola su ostale jer su se dobro uklopile. Zadani budžet mi je bio 20.000 kuna, a zadovoljno mogu reći da je potrošeno manje od 18.000 kuna. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije