Hit mjesto

Nova slatka destinacija u Zagrebu mami ponudom, ali i interijerom

cukeraj slastičarna mirjana mikulec
Foto: Darko Mihalić
1/6
25.07.2016.
u 08:30

Poznati Cukeraj na mjestu stare slastičarnice u Petrinjskoj 61 otvorio je četvrtu zagrebačku podružnicu. Uređenje potpisuje Mirjana Mikulec

U središtu Zagreba, na mjestu nekadašnje slastičarnice koja je svojim stilom i atmosferom zapela debelo u '80-ima, stvoren je šarmantno uređen prostor, ali iste namjene. Riječ je o novoj, četvrtoj po redu podružnici slastičarnice Cukeraj, poznate svim gradskim ljubiteljima slatkih delicija.

Za novo, osuvremenjeno ruho pobrinuo se studio Mirjana Mikulec interijeri koji je slijedio želje vlasnika da se djelomično preuredi postojeći prostor bez većih građevinskih zahvata.

Foto: Darko Mihalić

Tako je izmijenjen raspored sjedenja, nadopunjen plan rasvjete te se prostor opremio novim namještajem, rađenim po mjeri. Prema želji vlasnika postavljeni su i prekrasni minimalistički šank-stolovi. No, neki elementi su zadržani.

– Imajući na umu važnost podne podloge koja je u ovom slučaju bila zadana i nije se mogla mijenjati, studio je iskoristio upravo crno-bijelu kombinaciju koja se proteže cijelim podom i primijenio je na cijeli prostor – ističe Mirjana Mikulec dodajući da je imperativ u uređenju ipak bio njegova vizualna originalnost i postizanje ugodne atmosfere kojom prostor doista i odiše.

Foto: Darko Mihalić

To je omogućeno i odabirom boja, naročito ružičaste koja se provlači cijelim prostorom dajući mu mekoću i šarm. Uostalom, ružičasta je neslužbeno ''zaštitna boja'' svih slastičarnica, zar ne? Nježni tonovi asociraju na voćne sladolede, kreme i ostale slastice.

Dodatna vizualna atrakcija su i različiti kalupi za kolače koji se nalaze na zidovima slastičarnice.

>>10 sjajnih i jeftinih ideja za vašu modernu garderobu

Komentara 14

GM
Gusta magla
10:43 25.07.2016.

Meni osobno su draze slasticarnice koje su kvalitetom i izgledom zapele u osamdesetim.

ZE
zelenakrava
09:19 25.07.2016.

adresa? baš svi znamo za taj Cukeraj!

LO
lovacnajelene
11:54 25.07.2016.

Ubili se od ideje i troška, fakat moraš uzeti Mikulec da ti zalijepi kalup na zid. Ne znam kako su bez nje zadnjih 100 god uredili sve konobe na moru koje po zidovima imaju školjke, mreže, amfore, vrše...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije