Promo

Nova Purina Pro Plan Optiage hrana za pse - dokazano pomaže ublažiti posljedice starenja pasa

29.10.2018.
u 10:21

Vlasnici koji koriste ovu formulu u svakodnevnoj prehrani svojih ljubimaca već nakon 30 dana* primijetili su razlike u interakciji između vlasnika i psa

Što kada biste mogli imati još jednu zdraviju godinu s vašim starijim psom? Purina je na hrvatsko tržište lansirala PRO PLAN OPTIAGE Bright Mind hranu za starije pse. Mješavina hranjivih tvari u ovoj formuli dokazano pomaže ublažiti posljedice starenja kod pasa, opskrbljujući mozak alternativnim izvorom energije te pomaže održati mozak psa pozornim u njegovoj starijoj dobi.

Veterinari smatraju da većina pasa ulazi u svoju stariju dob oko sedme godine, ali to se razlikuje ovisno o veličini i pasmini. Za velike rase to je oko šeste godine, srednje rase oko sedme, a male rase oko osme godine života. Za sve pse u starijoj dobi karakteristično je da prolaze mentalne i fizičke promjene kao što su manja želja za igrom i šetnjama, gubitak pamćenja i manjak koncentracije, smanjena želja za okolinu, poremećaj ciklusa spavanja te gubitak kontrole tjelesnih funkcija.

- Mozak je izuzetno aktivan i gladan organ koji zahtijeva velike količine energije kako bi ispravno funkcionirao. U starijoj dobi pas počinje gubiti sposobnost metaboliziranja glukoze. PRO PLAN OPTIAGE razvili su znanstvenici i veterinari, a sadrži biljna ulja koja se lako mogu pretvoriti u energiju koju ostarjele stanice mozga mogu koristiti. Osiguravanjem goriva potrebnog moždanim stanicama, ova hrana klinički dokazano poboljšava pažnju i duže održava moždane funkcije starijih pasa -  kažePetra Tomljenović, dr. vet. Med, Nestlé Purina.

Vlasnici koji koriste ovu formulu u svakodnevnoj prehrani svojih ljubimaca već nakon 30 dana primijetili su razlike u interakciji između vlasnika i psa.

Ukoliko ste kod svog psa starije dobi primjetitili smanjeni interes za igru, slabije pamćenje i lošije suočavanja s promjenama, vrijeme je za promjenu prehrane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije