DAŠAK LUKSUZA

Slovenska dizajnerica plijeni pažnju na Milanskom sajmu namještaja

nika zupanc
Foto: se-london.com
1/11
22.04.2015.
u 11:45

Za britanski dizajnerski brand Sé Nika Zupanc izradila je novu kolekciju koja se sastoji od blagovaoničkih stolova, naslonjača i zrcala

Na aktualnom Milanskom sajmu namještaja svoje je najnovije radove izložila i poznata slovenska produkt dizajnerica i dizajnerica uređenja interijera Nika Zupanc.

Kolekcija u Milanu je dodatak već postojećoj koju je mlada talentirana dizajnerica radila za dizajnerski brand Sé, a sastoji se od blagovaoničkih stolaca i ogromnog naslonjača sa dnevnu ili radnu sobu sa vitkim nogama od čelika te okruglih zrcala. Svoje nove komade produkt dizajna Zupancova je izložila u Spazio Rossana Orlandi galeriji, mjestu na kojem je predstavila i svoje prošlogodišnje radove.

Foto: se-london.com

- Ova kolekcija nadahnuta je produkt dizajnom 50-godina prošlog stoljeća i njome sam željela podsjetiti na glamur i eleganciju toga razdoblja - govori dizajnerica. Tome uvelike pridonosi i izbor materijala - čelični okviri oko stolaca, koji su dodatno premazani zlatnim prahom, a isti materijal koristio se i za naslonjače. Oba komada presvučena su tekstilom ili kožom koji dolazi u nekoliko boja.

Usto, stolci su dostupni sa i bez čeličnih rukohvata, a naslonjači dolaze i u formi dvosjeda. Olympia ogledala malo su drugačija dizajnerska priča, ne odišu toliko luksuzom i elegancijom koliko jednostavnošću i funkcionalnošću. Dolaze u dvostrukoj kombinaciji i s čeličnim okvirima i samostalno u prostoru djeluju poput instalacije, poigravajući se zbog preklapanja krugova s vizualnim predodžbama prostora oko sebe.

U fotogaleriji možete vidjeti i prijašnje kolekcije koje je Nika Zupanc radila za brand Sé.

Foto: se-london.com

>>Bookniture: knjiga s kojom nikada nećete ostati bez stola i stolice

Ključne riječi

Komentara 1

PU
pulizg
15:15 22.04.2015.

Ocaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije