Mala škola uređenja

Nemojte odgađati ukrašavanje doma, bacite se već sad u akciju

Shutterstock
10.12.2018.
u 09:26

Budete li odgađali, moglo bi vam se dogoditi da nekoliko dana prije samog Božića vrijeme potrošite na dekoriranje, a da ne stignete ispeći kolače i provoditi dragocjeno vrijeme sa svojim najmilijima

Mnogi još nisu ni počeli s blagdanskim dekoriranjem doma. Ako i vi spadate u tu skupinu, a želite da vaš dom zablista u punom sjaju za vrijeme božićnih blagdana, vrijeme je da već sada počnete s pripremama za uređenje. Budete li odgađali, moglo bi vam se dogoditi da nekoliko dana prije samog Božića vrijeme potrošite na dekoriranje, a da ne stignete ispeći kolače i provoditi dragocjeno vrijeme sa svojim najmilijima. Osim toga, dekorirajući na brzinu nećete moći uživati u svom kreativnom izražavanju niti ćete moći postići najbolje što se može.

Foto: Shutterstock

Stoga, već sada biste trebali odrediti boju koja će biti osnova na koju ćete nadograđivati sve ostale dekoracije. Odlučite želite li da vaš dom bude uređen u klasičnoj zelenoj, crvenoj i zlatnoj varijanti ili ćete pak radije odabrati moderniju srebrnu, bijelu, sivu, plavu ili možda ružičastu varijantu. Sve ovisi o stilu uređenja vašeg doma.

Foto: Shutterstock

S bojama nemojte pretjerivati da ne bi sve bilo prešareno, no isto tako nedostatak boje mogao bi stvoriti monoton učinak u prostoru. Kad ste jasno odredili boje, odaberite odgovarajuće dekoracije koje imate otprije. Vjerojatno ćete poželjeti kupiti još neke ukrase ili lampice pa je bolje da to obavite što prije. Što se Božić više bliži, gužve u dućanima postaju sve veće pa zašto biste onda trošili vrijeme i živce na čekanje u redovima. Blagdansko dekoriranje trebalo bi biti uživanje za cijelu obitelj, a ne teret i obveza koja se treba odraditi. Stoga uključite i djecu da i ona s vama podijele tu radost. Ako počnete na vrijeme, još stignete zajedno izraditi originalne ukrase od kartona i slično. Nisu samo kuglice i slične dekoracije dovoljne za stvaranje potpunog blagdanskog ugođaja u domu.

Foto: Shutterstock

Potrudite se da se vaše zavjese, dekorativni jastuci, stolnjaci i slično svojim uzorcima i bojama uklapaju u bajkovitu cjelinu blagdanskog ugođaja u domu. Prvu fazu dekoriranja počnite s odgovarajućim tekstilnim elementima, a onda nadograđujte sve ostale dekoracije korak po korak. S lampicama ne možete pretjerati pa ih slobodno postavite gdje god vam se ukaže prilika za to. Bajkovita rasvjeta u dugim prosinačkim noćima stvorit će ugodnu i opuštajuću atmosferu u interijeru. Svjetleće zvijezde na prozorima poželjne su dekoracije u svakom domu.

Foto: Shutterstock

One će privući poglede prolaznika, ali i stvoriti predivan blagdanski ugođaj. Na tržištu ih možete naći u raznim bojama i veličinama. Dakle, vrijeme je da već polako počnete uživati u blagdanskom dekoriranju. Korak po korak, bez žurbe i stresa imate priliku urediti svoj dom baš kao pravi profesionalac. Za kraj ostavite samo prirodni bor i zelenilo koje ne bi moglo izdržati cijelo razdoblje adventa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije