Kućna teretana

Nema više isprika, vježbati se može i doma, uz malo truda

10.05.2017.
u 08:00

Par bučica, traka, šipka i 10 kvadrata sve su što vam treba

S toplijim vremenom i približavanjem ljeta, sve je više onih koji se aktiviraju i počinju intenzivnije vježbati. Ako vam se ne da naguravati u (trenutno) krcatim teretanama ili ne pronalazite u svom danu vremena za odlazak u iste, imamo rješenje za vas - kućnu teretanu.

Ivan Zubić, osobni trener iz Anatomske centrale, komentira:

Za vježbanje je dovoljno, ukoliko želite imati “stalni vježbački postav” devet do 10 metara kvadratnih. Ljudi često kupuju nepotrebne multifunkcionalne trenažere, koji im u pravilu služe kao vješalice za odjeću. Stoga savjetujem svima onima koji žele imati dobro opremljen i fukcionalan prostor da radije ulože u elastične trake s kojima se mogu raditi brojne vježbe, zatim girju, eventualno šipku i set bučica. Rasvjeta i ogledala koja su sastavni dio svake teretane ovdje nisu od presudne važnosti, ali tko ima mogućnosti neka uloži u to kako bi mogli gledati izvodite li vježbe pravilno.

Osim tih esencijalnih “sprava” dobro je na pod postaviti tatami ili tapison, nabaviti kvalitetnu prostirku, i ako baš želite neku cardio spravu poput orbitreka, sobnog bicikla ili ergometra, no, pripazite da vam ne bi služila, kako je trener napomenuo, kao vješalica.

1/6

Dakle, kad se podvuče crta, bazičnu teretanu u kući možete imati za manje od tisuću kuna, a dodavati nove rekvizite možete prema potrebama i mogućnostima. Stoga, dosta s isprikama i krenite u nove izazove!     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije