LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Od starih ručnika napravite papuče, torbice za rublje, rukavice za piling...

Stare ručnike još dugo možemo koristiti u domaćinstvu. Evo nekoliko ideja kako ih reciklirati i dati im novu funkciju u kuhinji, kupaonici, ormaru...
09. studenoga 2015. u 08:30 0 komentara 2265 prikaza
ručnici
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/4

Reciklaža i prenamjena materijala danas je potreba, obaveza, ali i trend. Među najjednostavnijim materijalima koji mogu lako dobiti novi život svakako su tkanine svih vrsta. Naime, tekstili za dom potrošna su roba koja možda može izgubiti sjaj pa ćemo ju poželiti zamijeniti novim komadom, no ne treba ih bacati. Među njima su svakako i ručnici.

Kad frotir postane grub, obično mijenjamo ručnike. No, to ne znači da one stare moramo baciti. Uz malo kreativnosti možemo napraviti nekoliko, u domaćinstvu, vrlo korisnih stvari.

Napravite papuče za kupaonicu

Od kartona izrežite oblik stopala (pomognite si pomoću papuča) pa prema njemu izrežite i tkaninu. Sašite je na karton. Nakon toga iskrojite gornji dio papuče pa sašite sa stopalom papuče.

ručnici | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Torbica za čarape, gaćice...

Preklopite stari ručnik na pola po dužini pa ​​dvije strane sašijte. Sašivena torbica idealno je mjesto za spremanje čarapa, gaćica, cipela tijekom putovanja..

Frotirasti patchwork

Sašijte nekoliko ručnika zajedno. Igrajte se bojama i dobit ćete ugodan pokrivač koji možete koristiti na izletu ili s njime prekriti odjeću u ormaru ili na vanjskom stalku. Imate li dovoljno strpljenja, ručnike razrežite u krpice različitih veličina pa ih onda šivanjem spajajte.

ručnici | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Krpice za čišćenje

Izrežite u ručnike na manje komade i koristite ih za pranje i suho čišćenje i glancanje kuhinje ili kupaonice. Ručnici su i savršeni za skupljanje prašine. Torbicu sašivenu oko starog ručnika možete staviti na metlu i koristit pri čišćenju paučine i podova.

Piling rukavica

Stari i već grubi frotir idealna je tkanina za piling rukavicu.

ručnici | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Orgtač za kućnog ljubimca

Stari ručnici su dobro koristiti za kućne ljubimce. Mogu im postati ugodno mjesto za spavanje na podu ili ih možete iskoristiti kao ogrtač za vašeg psa nakon kupanja.

>>Bicikl zimi: kao radni stol, zidna dekoracija ili polica za knjige

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.