ZA MALE STANOVE

Ne vjerujete da sklopivi namještaj može biti lijep?

sklopivi namještaj
Foto: folditure.com
1/10
04.02.2015.
u 12:30

Rado bismo, iako nam kronično nedostaje prostora u stanu, izbjegli namještaj na sklapanje. Možda nas Folditure sklopivi stolci i stolovi potaknu da promijenimo mišljenje

I kad nam se čini da se u dizajnu sklopivog namještaja ne može oblikovati ništa novo a ujedno posebno, dogodi se nešto poput radova studija Folditure koji nas uvjere da je tako nešto ipak moguće.

Američki studio tijekom godina se specijalizirao za sklopivi namještaj – stolce i stolove, a osim praktičnosti i toga da mogu smanjiti svoj volumen, iznimno se pazilo i na oblikovanje kao i na kvalitetu. Jer često se dogodi da sklopivi namještaj ispuni svoju glavnu svrhu, dok se na njegov izgled, udobnost kao i materijal od kojega je rađen polaže manje pažnje.

Folditure je uspio ujediniti sve to u svojim modelima, za koje svako malo dobiva nagrade i priznanja. Posljednja u nizu su ICFF nagrada za izvrsnost u produkt dizajnu u 2014. godini te uvrštavanje stolca Leaf u stalni postav Brooklyn Museuma. Osim Leafa, Folditure je osmislio još kolekcije stolaca Maya i Tilt, te seriju klub stolića Cricket.

Foto: folditure.com

- Željeli smo stvoriti namještaj koji nema samo jednu posebnu namjenu, a to je biti funkcionalan komad u malim prostorima, kada nam ustreba više sjedala ili mjesta za odlaganje stvari. Ovaj namještaj je za bilo koji stan odnosno prostor. Naglasak nije dakle samo na praktičnosti nego i estetici i udobnosti - da se ne odričete dobrog ukusa zbog malo kvadrata - napominju dizajneri Folditurea.

Namještaj od aluminijske kompozitne plohe i čelika je idealan za moderne dinamične stanove i urede, no dobro funkcionira i u klasičnim interijerima i dovoljna su samo dva-tri poteza kako bi se pretvorio u savršeno ravnu i poput siluete tanku plohu koja se može nasloniti na zid, ali i, zahvaljujući kuki, objesiti na šipku u ormaru.

>>Što učiniti s malo kvadrata? Evo kako iskoristiti maleni prostor

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije