Ne šteti prirodi

Naslonjač od pluta spoj je održivih materijala i dobrog dizajna

naslonjac
Foto: Promo fotografije
1/3
20.05.2014.
u 15:53

Češka dizajnerica Lucie Koldova predstavila je naslonjač napravljen od pluta za belgijsku tvrtku Per/Use.

"Pluto je nevjerojatan prirodni materijal. Upoznala sam se s njim kad sam radila manje stvari i jako mi se svidjela tekstura i činjenica da je u potpunosti održiv", izjavila je dizajnerica.

Foto: Promo fotografije

Dizajnerica je odabrala tkanine tvrtke Kvadrat jer voli njihove boje

Pluto se nabavlja od posebne vrste stabla svakih 9 godina, a proces ne smeta samom drvetu koje doživi i preko 200 godina.

Naslonjač je napravljen od jednog komada prešanog pluta koje je ostalo kao nusprodukt izrade čepova u potugalskim tvornicama. Pluto je zatim obojano čime je povećanja njegova izdržljivost te je postignuta zanimljiva tekstura.

Foto: Promo fotografije

Corques je dostupan kao naslonjač, dvosjed i trosjed u četiri boje

Jastuci jarke boje namješteni su uz sam okvir, a dizajnerica tvrdi kako nisu samo udobni već naglašavaju igru različitih površina.

Naslonjač nosi ime Corques, dostupan je kao dvosjed, trosjed i naslonjač, a dolazi u četiri boje napravljene od Kvadrat tkanina - bijeloj, crnoj, crvenoj i ljubičastoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije