KOLEKCIJA Modèle Déposé

Namještaj napravljen bez čavlića, vijaka i ljepila

namještaj bez čavlića
Foto: Tim Defleur
1/9
26.02.2016.
u 08:30

Tim Defleur osmislio je stolce, klub stolić i policu od prirodnog nelakiranog drveta koji mogu naći svoje mjesto u bilo kojem kutku interijera

Francuski produkt dizajner Tim Defleur kreirao je kolekciju namještaja – stolce, klub stoliće i police od prirodnog drveta koji u sebi nemaju nijednog čavla niti je korišteno ljepilo.

Doista, svaki komad kolekcije nazvane 'Modèle Déposé' napravljen je bez ijednog zabijenog čavla, upotrijebljenog vijka i bez lijepljenja dijelova. Tajna je u umetanju komponenti namještaja jednih u druge.

Foto: Tim Defleur

Da bi se dijelovi složili u kompaktnu konstrukciju, jednostavne drvene ploče obrađene su CNC strojem koji ima mogućnost preciznog oblikovanja utora i rubova, čime se dobiva stabilnost predmeta.

Cilj dizajnera bio je stvoriti jednostavan i nepretenciozan namještaj od prirodnog drveta koji će istodobno imati i jaku osobnost. Prema želji kupca, namještaj može ostati u ''sirovoj'' varijanti ili se može lakirati.

Foto: Tim Defleur

Možete birati četiri različita modela stolaca koji svoje mjesto mogu naći bilo gdje u stanu, kao i klub stolića koji može imati i druge namjene, s obzirom na podijeljenu površinu koja omogućuje praktičniji raspored predmeta. Polica se sastoji od četiri panela i može biti podna ili zidna te se i njezin izgled može kombinirati prema želji.

Foto: Tim Defleur

>>Nova kartonska priča Davorina Kulaša: superstalak za olovke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije