Luk se čuva na suhom i tamnom mjestu, hladnoća hladnjaku čini ga mekanim. Ako ga baš morate staviti u hladnjka zamotajte ga u prozirnu foliju. Tako spremljeni ipak može izdražti samo kratko vrijeme. I češnjaku je draže biti na suhom i tamnom mjestu.
I začine, popu šafrana ili ružmarina, ne skladištite u hladnjaku, draže su im platnene ili hermetički zatvorene vrečice. Banane na hladnoći brže dozrijevaju, postaju mekane i trule. Jabuke u hladnjaku gube prirodnu hrskavost, postaje praškaste i bezukusne. Ni medu nije mjesto u hladnjaku jer na njegovu kvalitetu loše utječe vlage, svjetlo i toplina.
Popisu namirnica valja dodati i kruh i krumpir. On više voli tamno i umjereno hladno mjesto, jer kad mu je pretoplo, počinje klijati. Kava ima sposobnost apsorbirati miris oko sebe: prekomjerna toplina može je učiniti užeglom, a na hladnoći gubi aromu. Popisu pridodajemo i rajčice koje na hladnoći gube okus.
>>Kraj ljeta idealno je vrijeme za sadnju kineskog kupusa