podsjetnik

10 namirnica koje ne smijemo držati u hladnjaku, jer ne vole hladnoću

povrće
Foto: Shutterstock
1/2
25.08.2015.
u 15:45

Neke namirnice ne vole hladnoću, stoga ne ostavljajte ih u hladnjeku. Gube okus i aromu, postaju mekane...

Luk se čuva na suhom i tamnom mjestu, hladnoća hladnjaku čini ga mekanim. Ako ga baš morate staviti u hladnjka zamotajte ga u prozirnu foliju. Tako spremljeni ipak može izdražti samo kratko vrijeme. I češnjaku je draže biti na suhom i tamnom mjestu.

I začine, popu šafrana ili ružmarina, ne skladištite u hladnjaku, draže su im platnene ili hermetički zatvorene vrečice. Banane na hladnoći brže dozrijevaju, postaju mekane i trule. Jabuke u hladnjaku gube prirodnu hrskavost, postaje praškaste i bezukusne. Ni medu nije mjesto u hladnjaku jer na njegovu kvalitetu loše utječe vlage, svjetlo i toplina.

Foto: screenshot/facebook

Popisu namirnica valja dodati i kruh i krumpir. On više voli tamno i umjereno hladno mjesto, jer kad mu je pretoplo, počinje klijati. Kava ima sposobnost apsorbirati miris oko sebe: prekomjerna toplina može je učiniti užeglom, a na hladnoći gubi aromu. Popisu pridodajemo i rajčice koje na hladnoći gube okus.

>>Kraj ljeta idealno je vrijeme za sadnju kineskog kupusa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije