LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Najskuplji hrvatski gin jedini u svijetu radi se od zlatne borovice s Hvara

U svakoj boci ovog gina esencija je otoka Hvara, a zanimljivo je da se sve bilje, uključujući borovicu, bere ručno neposredno prije destilacije
22. lipnja 2019. u 07:00 0 komentara 2947 prikaza

Posljednjih je nekoliko godina, kako u svijetu tako i kod nas, najtraženije piće ljeti – gin. No, kao i druga pića, gin se razlikuje po kvaliteti, načinu pripreme, aromama... Ovog ljeta hit-priču imaju hrvatski poduzetnici Križan Pavić, Juraj Bartolić i A. Carić koji su udružili snage, znanje i strast te u srcu otoka Hvara proizveli premium craft gin Hvar22.

 | Autor :

– Imamo vlastitu destileriju na Hvaru u kojoj proizvodimo nekoliko vrsta gina, svaki specifičan na svoj način, ali svima je zajedničko da su napravljeni od potpuno domaćih, uglavnom hvarskih namirinica – kaže Križan Pavić, jedan od osnivača nove etikete, te dodaje:

Borovica koja je baza našeg gina jedina na svijetu zlatne je boje, vjerojatno zbog hvarskih sunčanih dana, te ima i do tri puta intenzivniji okus od crne borovice. Lavanda, smilje i sve ostalo bilje svježe je ubrano, ručno, na Hvaru, a narančina i limunova korica dolaze s Visa, tako da s ponosom možemo reći da je naš proizvod sto posto domaći – ponosno objašnjava. A osim same proizvodnje i sastojaka, zanimljivo je da je ručni rad dio svakog procesa u izradi svakog njihovog gina.

 | Autor :

– Gin se ručno puni, svaka boca posebno, potom se na njih, opet ručno, lijepe etikete i svaka se potpisuje i svaka je posebna – objašnjava Križan Pavić.

Zasad u svom portfelju imaju pet vrsta gina, a svaki od njih specifičan je i jedinstven na tržištu što im je priskrbilo i titulu najskupljih domaćih ginova.

 | Autor :

Original je gin vrhunske kvalitete, mekanog okusa sa zanimljivim bukeom smilja, kadulje, lavande i livadnog cvijeća.

Druga perjanica ove destilerije nosi ime Pure i specifičan je po mliječnobijeloj boji i vjerojatno na najbolji način predstavlja esenciju craft gina.

Sljedeća uzdanica skriva se iza imena Black koji je specifičan po crnoj boji koju mu daje aktivni ugljen.

Sljedeći u nizu je Purple Rain, najnježniji gin iz ove obitelji koji karakterizira ružičasta boja zahvaljujući dominantnim notama lavande.

Posljednji, no ne manje vrijedan gin nosi ime Strong i kao stvoren je za prave ljubitelje tog pića.

Promo Najkvalitetniji hrvatski namještaj za vrhunske hotele Sasvim osobno Gift Angel - savršen poklon za svaku priliku. A iza njega stoji Jana Blažević
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.