Nuditi dobru hranu i piće, više nije dovoljno. Želite li biti uspješni u ovoj branši puno pažnje morate posvetiti uređenju interijera te, dakako, ponudu. Imajući to na umu, sada već poznati lanac restorana Batak, odlučio je svojim gostima priuštiti novo i drugačije iskustvo. Na zagrebačkoj je Kajzerici tako otvoren Batak Grill&Beer koji u sklopu svoje ponude ima Craft Beer Bar te nudi više od 50 vrsta craft piva. Nova lokacija tako je zamišljena, osim za privatna druženja, evente i obiteljske večere, kao i moderan bar.
Velika promjena
Ono što ovaj restoran čini posebnim prvenstveno je hrabrost da se promijeni vizualni identitet već dobro poznatog brenda. Novi interijer tako bi se lako mogao smjestiti u bilo koji svjetski velegrad, a restoran je zadržao ugodan ugođaj u kojem svaki gost može naći mjesto za sebe. Prostor je, nakon ogoljavanja starih obloga, otkrio dva bitna čimbenika koji su izravno inspirirali i sugerirali industrijski dizajn - ciglene zidove i betonsku konstrukciju. Stoga je misao vodilja bila uzeti u obzir pozitivnu atmosferu već postojećih Batak restorana, ali ju ukomponirati u sofisticirani industrijski stil.
- Elementi kao što su cigleni zid slagan „na riblju kost“, šareni kameni pod slagan na isti način koji se prelije na površinu šanka, namještaj rađen po mjeri, rasvjeta i slični momenti pridonose posebnosti novog prostora. Posebno valja istaknuti elemente klupe, barskog stola, chesterfieldova te kamina, koji su izrađeni posebno za ovaj prostor te koji su zasigurno uvelike zaslužni za konačni dojam. Upravo taj spoj sofisticiranosti i osjećaja „kao kod kuće“ izdvaja Batak od konkurencije - objašnjava tim studija Arhitektri te dodaju:
Više atmosfera
- Kod uređenja svih glavnih prostora, dakle 2 restoranska i manjeg VIP-a, trudili smo se postići dojam cjeline, ali s varijacijama. Formirane su različite teme sjedenja i konzumacije unutar tih prostora, od formalnijih do potpuno opuštenih - zaključuju arhitekti zaduženi za vizaulni identitet novog Batka.