uređenje doma

Najljepša kulisa za dobar san - spavaće sobe koje su totalno u trendu!

Foto: BoConcept
1/7
04.10.2019.
u 07:27

Uređenje spavaće sobe obično nam prođe ispod radara i svede se na krevet i ormar, no upravo ta prostorija treba imati najugodniju atmosferu u domu, evo kako do nje!

Nije tajna da spavajući u prosjeku provedemo trećinu života, ali je jako zanimljivo da uređenju spavaće sobe posvećujemo najmanje pozornosti. Većini je bitno da je spavaća soba bude funkcionalna, dakle da ima krevet i eventualno ormar. No takva je filozofija, kažu stručnjaci, pogrešna.

Foto: IKEA

– Uređenju spavaće dobe trebalo bi, ovisno o kvadraturi same prostorije, pristupati vrlo ozbiljno. Ako je to moguće, sobu treba podijeliti na funkcionalne zone, koje, osim one za spavanje, uključuju i kutak za čitanje ili odmor te, ako ima mjesta, za toaletni stolić ili prostor s ogledalom - objašnjava dizajnerica interijera Slavica Kuzmić.

Foto: H&M Home

 – Vrlo bitan faktor u spavaćoj sobi je atmosfera koja prije svega treba biti opuštajuća, a to možemo postići na nekoliko načina, najbolje kombinacijom boja i tekstura. Birajte isključivo prirodne materijale i nemojte sobu zatrpavati suvišnim namještajem i detaljima. Moj je savjet i da iz spavaće sobe izbacite televizor, ali znam da je mnogima najdraže zaspati uz TV program - zaključuje dizajnerica.

Foto: H&M Home

Ako ste pak među rijetkima koji spavaćoj sobi posvećuju pozornost koju ona i zaslužuje, zacijelo vas zanimaju trendovi koji se u ovoj prostoriji doma smjenjuju sezonski. Dolaskom jeseni na scenu se vraćaju topli prekrivači, plahte od frotira, zagasite boje, a jedan od hitova ove sezone svakako je životinjski uzorak, dakako samo na detaljima, primjerice ukrasnim jastučićima... Naravno, najvažnije je stvoriti mjesto gdje ćete se osjećati ugodno i sigurno i na kraju radnog dana imati svoju oazu kamo se možete zavući i pobjeći od svih problema...

Foto: IKEA

Foto: BoConcept

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije