neugodni mirisi

Kanalizacija najčešće zaudara u kupaonici koja se rijetko koristi

kupaonica
Foto: Thinkstock
1/2
02.11.2015.
u 11:00

Vaša kupaonica je nova, redovito je održavate, a ipak stanom se šire neugodni mirisi. Krivac može biti rijetko korištenje, ali i loš kanalizacijski razvod

Kada u kupaonici osjećate neugodan miris kanalizacije, važno je djelovati brzo, zbog higijene i zaštite zdravlja cijele obitelji, posebice djece i starijih.

Ovaj problem najčešće se događa u kupaonicama koje se ne koriste često, jer voda u razvodnoj kutiji (sifonu) i cijevima nije protočna, teže ispari pa se javlja neugodan miris.

Foto: pixabay

Prva i učinkovita pomoć je pustiti vodu u WC školjku a u sifon ubaciti 25 dag sode bikarbone. Pustite barem 20-ak minuta, soda će se zapjeniti, a nakon toga ponovo pustite vodu. Nakon ispiranja u sifon dodajte 2 dl destilirane vode pomiješane s bijelim vinskim octom.

Ostavite pola sata pa tek tada ponovo pustite vodu iz WC-a. Vinski ocat eliminirat će neugodne mirise i iz sifona i odvoda.

Foto: pixabay

Razlog neugodnih mirisa može biti i loš razvoda odvoda. Problemu se može doskočiti stalnom dezinfekcijom slivnika i svih odvodnih cijevi. Dobro u slivnike svakih mjesec dana uliti i ostaviti preko noći neko od ekoloških sredstava za čišćenje i tužiti majstora koji je napravio loš razvod kanalizacije (nagibe, pad...) Naravno, uz uvjet da s njim imate potpisani ugovor i uredno izdan račun s njegove strane.

Koristite li kemijska sredstva, slijepo se držite uputa proizvođača. Kad riješite problem, svoju kupaonicu razveselite ugpodnim mirisima soli, mirisnih svijeća, eteričnih ulja...

>>Podsjećamo na tri načina kako možemo očistiti i dezinficirati madrace

Komentara 2

MI
mirr
20:45 02.11.2015.

brzo ispari pa se javlja smrad samo produzite cijev sifona za dvatri cm

MI
mirr
20:45 02.11.2015.

brzo ispari pa se javlja smrad samo produzite cijev sifona za dvatri cm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije