Putujuća izložba

Najbolje od hrvatskog dizajna u bečkom Museumsquartieru

plakat izložbe hrvatski dizajn
Foto: Promo fotografija
23.05.2016.
u 17:51

'In a Nutshell', umjetnički projekt sastavljen od 100 radova doaćeg modnog, grafičkog i produkt-dizajna, doputovao je i u glavni grad Austrije

Zadnja, iako ne i posljednja stanica putujuće turneje ‘In a Nutshell’, koja u europskim gradovima predstavlja suvremeni domaći dizajn, glavni je grad Austrije. Nakon Beograda, Helsinkija, Maribora i Bruxellesa red je došao na Beč, čije su drugo ime zasigurno – muzeji, koji su njegova najveća atrakcija za turiste, ali i sve ljubitelje umjetnosti.

U centru bečke muzejske djelatnosti poznate kao Museumsquartier, u izložbenom prostoru Designforum Wien svoje radove, njih ukupno 100, do 4. lipnja predstavljaju naši poznati modni, grafički i produkt-dizajneri. Kako su nam rekli organizatori ovog vrijednog umjetničkog projekta, Hrvatsko dizajnersko društvo, namjera izložbe bila je pružiti presjek suvremenog hrvatskog dizajna kroz specifičan odnosno najbolji dio hrvatske dizajnerske prakse.

Foto: Privatni arhiv
Izložene su svjetiljke iz kolekcije Ili-Ili kolektiva Grupa

- Priča zvana In a Nutshell skica je za portret suvremenog hrvatskog dizajna kroz specifičan dio hrvatske dizajnerske prakse. Kako joj ime kaže, In a Nutshell je kratka, koncizna priča: prikazom malog broja vrsnih dizajnerskih radova pars pro toto pokušali smo naznačiti trenutno najzanimljivije pojave na domaćoj dizajnerskoj sceni - objašnjavaju organizatori.

Istovremeno, ti radovi nude i lokalnu određenost, istraživački rakurs te društvenu angažiranost – to im je svima zajednički nazivnik. Od produkt-dizajna posjetiteljima se, među ostalim, nude i radovi studija Manufakturist, Grupa i Numen For/Use, Nevena Kovačića, Filipa Gordona Franka, Maje Mesić, Ksenije Jurinec,Kristine Volf, Simona Morassija Piperčića, Izvorke Jurić, Svjetlane Despt, Marije Ružić i Ruđera Novaka Mikulića te Sanje Rotter.

Foto: Artisan
Duo klub stolića Bloop Ruđera Novak-Mikulića i Marije Ružić

>>Kad domaći dizajneri uređuju poslovnicu banke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije