Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Na poslu bolje nego u dnevnom boravku

Posjetili smo nove urede kompanije Heineken koji su smješteni na 12. katu Eurotowera
07. veljače 2018. u 08:55 0 komentara 634 prikaza
Foto: Davor Puklavec/pixsell

Rijetko imamo priliku u rubrici ‘Hit mjesto’ posvetiti prostor nekom poslovnom uredu. Obično to budu atraktivni lokali, restorani i novi javni interijeri koji privlače pozornost nesvakidašnjim dizajnom. No, u ovaj poslovni prostor prava je šteta ne zaviriti jer je sve samo ne dosadan.

 | Autor : Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Moderan, otvoren, svijetlih boja koje su kombinirane s fantastičnom nijansom zelene, s velikim prostorom za druženje i puno kutaka gdje zaposlenici mogu raditi a da nisu za svojim stolom...Riječ je o novim uredima kompanije Heineken Hrvatska koji su smješteni na 12. katu Eurotowera.

 | Autor : Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Za uređenje interijera zaslužna je arhitektica Marina Nardin iz Luma Arta, a ideja je bila napraviti funkcionalan i moderan prostor rasterećen suvišnog namještaja, u kojem će se zaposlenici osjećati ugodno i opušteno.Osim atraktivnog dizajna, cijeli prostor poseban je zbog naglaska na eko friendly materijalima, a svi izvođači radova i 90 posto dobavljača namještaja i ostalih materijala su iz Hrvatske (osim stolaca, tegli i lampi).

 | Autor : Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Tako su za zidove korištene ekološke boje na bazi vode, a zbog velikih prozora cijeli je prostor svijetao. Za pod je korišteno prirodno drvo, i to hrvatski hrast koji je slagan bez upotrebe ljepila. Ulaz je zamišljen da nije strogo poslovan kako bi se postiglo da prvi kontakt bude topao.

 | Autor : Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Zelena je prisutna u cijelom interijeru, i to kroz umjetnu travu, udobne kauče i nezaobilazne biljke u atraktivnim teglama. Poslovni dokumenti spremljeni su u tzv. nevidljive ormare koji su inkorporirani u zidove u hodnicima, a uz klasične radne zone nalaze se i prostori za odmor.

 | Autor : Davor Puklavec/Pixell Foto: Davor Puklavec/Pixell

– Napravljeni su različiti prostori u kojima se može raditi, a da se ne mora biti samo u uredu i za radnim stolom, tzv. boothovi. To je svojevrsni iskorak jer danas u tvrtkama ima mnogo ljudi koji rade na nov način i nije nužno da cijelo radno vrijeme provedu za radnim stolom – objašnjava arhitektica Marina Nardin. Pa tko onda ne bi poželio raditi u ovakvim uredima?

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.