sjajajn dizajn

Multifuncionlni namještaj i pastelne boje kao glavni aduti novootvorene vinarije

Nikola Zoko
01.10.2024.
u 10:32

U procesu stvaranja interijera koristili smo tradicionalne materijale poput hrastovine, pruća i jasena, no sve to reinterpretirano je na moderan način. Svježe pastelne boje, u kombinaciji s bojom sirovog drva, donose osjećaj lakoće i svježine, dok su forme i linije osvježene suvremenim dizajnerskim pristupom - kaže dizajner

Vinarija Iuris s ponosom najavljuje završetak projekta uređenja vinskog bara koji predstavlja spoj tradicije i modernog dizajna, inspiriranog vizualima etiketa vina i njihovim odvažnim, svježim okusima. Kao dizajner i izvođač ovog projekta istaknuo se Alan Stanković koji je, kako kaže, imao privilegiju oblikovati prostor koji ne samo da odražava bogatu povijest vinarije, već i pruža ugodno i moderno okruženje za sve posjetitelje.

Foto: Nikola Zoko

- U procesu stvaranja interijera koristili smo tradicionalne materijale poput hrastovine, pruća i jasena, no sve to reinterpretirano je na moderan način. Svježe pastelne boje, u kombinaciji s bojom sirovog drva, donose osjećaj lakoće i svježine, dok su forme i linije osvježene suvremenim dizajnerskim pristupom - kaže dizajner.

Foto: Nikola Zoko

Jedna od najistaknutijih karakteristika novog interijera su stolovi i uslužni otok, koji su rezultat inovativnog dizajna.

- Napravili smo ih od šperploče, kombinirane s inoxom i čelikom za moderni izgled. Ova jedinstvena kombinacija omogućava okupljanje posjetitelja oko uslužnog otoka, gdje sommelier može lako i neposredno komunicirati s gostima, stvarajući dojam kao da ste u prostoru moderno uređenog prostranog i toplog dnevnog boravka - ponosno ističe.

Foto: Nikola Zoko

Stolovi su trenutno u procesu patentiranja i pružaju raznolike mogućnosti međusobnog povezivanja. Njihov oblik dijamanta omogućava stvaranje nizova ili krugova s 6, 12, 18 i više sjedećih mjesta, čime se otvaraju neograničene mogućnosti za organizaciju različitih događanja. Ukupan kapacitet je 60- ak osoba.

Foto: Nikola Zoko

Veliki displej iznad retropulta, osvijetljen i predviđen za prezentaciju vina, dodatno obogaćuje prostor, dok jedan od zidova odražava prekrasan dizajn naljepnica za vina, koje je osmislio Tin Hudolin i koje su mi poslužile kao inspiracija za vizualni smjer uređenja . Mario Jurašić svojom energijom unijeo je boje i svrhovitost svim elementima uređenja. Sve to spojilo se u završnu priču nakon kušanja odvažnih okusa vina iza kojih stoji enolog Domagoj Klasiček. Ovaj prostor zamišljen je kao multifunkcionalan, sposoban za svakodnevno funkcioniranje s individualnim posjetiteljima, ali i za poslovne sastanke. 

Foto: Nikola Zoko

- Posebno smo se oslonili na prirodne elemente u cvjetnim aranžmanima, koristeći livadno bilje, šipak, čičak i razne trave. Ovi elementi evociraju ljepotu vinorodnih krajeva Podunavlja i Turopolja, stvarajući harmoničnu povezanost s okruženjem i nenametljiv spoj dvije regije baš poput hrasta koji je obilježje Slavonije i Hrašća Turopoljskog - zaključio je.

 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije