LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Makover apartmana

Muči vas manjak kvadrata? Razmislite o 'lebdećem' krevetu

Krevet BedUp funkcionalno je i praktično rješenje za sve one koji bi željeli spavati na klasičnom ležaju, a nemaju mjesta za njega u stanu
20. kolovoza 2015. u 08:30 0 komentara 3705 prikaza
viseći krevet bedup
Foto: bedup.fr
Pogledajte galeriju 1/7

Kada je kultura stanovanja u pitanju, većina nas priželjkuje veći stan, balkon ili barem da mu je neka od prostorija veća. Danas su arhitekti postali pravi virtuozi u iskorištavanju prostora i u novosagrađenim stanovima uglavnom je iskorišten svaki centimetar prostora.

No, proširenje obitelji ili gosti koji namjeravaju prespavati kod nas dovode do problema jer zahtjevaju sobu ili barem ležaj više. Francuski dizajnerski studio Décadrages, poznat po svome funkcionalnom i praktičnom namještaju za male prostore dosjetio se kako rješiti problem.

viseći krevet bedup | Autor : bedup.fr Foto: bedup.fr

Njihov 'lebdeći' krevet BedUp pravi je odgovor za skučene stanove zato jer se nakon upotrebe može maknuti ili još bolje rečeno, pospremiti na strop. Tako umjesto na kauču ili madracu na napuhavanje imamo priliku spavati na normalnom i udobnom ležaju, a njegovim uklanjanjem dobivamo prostor za neku drugu funkciju: radnu ili dnevnu sobu.

Sklopljen na stropu, krevet preuzima ulogu spuštenog stropa. Krevet je idealno rješenje i za goste koji namjeravaju prespavati kod nas ili za one koji dnevnu sobu koriste i kao spavaonicu. Krevet je estetski lijepo i skladno oblikovan, a postoji mogućnsot da u njegov donji dio ugradite rasvjetna tijela, koja će biti vrlo efektna kada krevet bude na stropu. Na taj način dio kreveta postaje stropna rasvjeta.

viseći krevet bedup | Autor : bedup.fr Foto: bedup.fr

Zidni panel iza kreveta te čelične odnosno trake od tekstila dio su sistema koji omogućava da se krevet spušta i diže. Visinu možete podešavati po želji, što vam omogućuje da i za vrijeme dok ga koristite odložite neke stvari ispod njega, a da se lakše popnete na krevet pomoći će vam stube (mogu ujedno biti i police) koje je također kreirao studio Décadrages.

Krevet možete nabaviti u različitim dimenzijama, bojama i materijalima.

>>Apartman od 25 m2 s puno zanimljivih rješenja

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.