Veliki povratak

Mramor, materijal kojem se, voljeli ga ili ne, morate diviti

Vodotehnika
05.11.2018.
u 10:42

Ako vam je mramor preskup, dobro je znati da postoje i vjerne imitacije, poput kvarca i granita koji će, za manje novca, postići sličan dojam

Iako se mramor već stoljećima koristi u uređenju interijera, njegov atraktivan uzorak sada je popularniji no ikad! Ovoga puta, osim u raskošnim interijerima, koristi se i u modernim, minimalistički uređenim prostorijama kojima pridodaje dozu luksuza i jedinstvene osobnosti.

Foto: Vodotehnika

Mramor, osim luksuznog dojma koji se njime postiže, ima još brojne prednosti. Jedna od njih svakako je njegova dugovječnost i jednostavno održavanje. Ipak, briga o mramornim površinama zahtijeva određene ustupke.

Foto: Vodotehnika

Naime, valja paziti kako se postupa s radnom pločom od mramora jer su na njemu dosta vidljive ogrebotine, kao što morate paziti i na kiseline poput limuna ili grejpa jer mramor u dodiru s kiselinom brzo korodira. Određene tvari, poput crnog vina, također mogu ostaviti mrlje ako se ne očiste brzo.

Foto: Vodotehnika

- Zidne i podne obloge koje svojim tipičnim šarama i šarmom imitiraju ovaj desetljećima korišten prirodni materijal najčešći su izbor onih koji žele postići slojevito uređenje interijera. Među njima najtraženiji je svijetli, točnije bijeli mramor, jer se najbolje slaže s dekorativnim elementima poput drveta i krzna, tipičnim za hygge tj. dansku filozofiju i načina života -  objasnila je Gordana Barun iz salona Vodotehnika.

Foto: Vodotehnika

Osim za kupaonice i ulazne prostore, danas se mramor koristi i u kuhinji, na terasama i balkonima, ali i čak u dnevnim boravcima. Mramor izgleda odlično u kombinaciji s rustikalnijim materijalima poput bakra ili grubo obrađenim drvenim plohama koje su odličan kontrast njegovoj hladnoći

Foto: Vodotehnika

U većim kupaonicama, ako imate dovoljno prostora, mramorom mogu biti obloženi zidovi i podovi te načinjeni i veliki elementi poput kade i umivaonika.

Foto: Vodotehnika

Ako vam je mramor preskup, dobro je znati da postoje i vjerne imitacije, poput kvarca i granita koji će, za manje novca, postići sličan dojam i čest su izbor za radne plohe u kuhinjama.

Foto: Vodotehnika

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije