LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Modularne kućice s bazenom proizvedene u Hrvatskoj najpoželjniji su izbor za odmor

Riječ je o luksuznim kućicama projektiranima u Hrvatskoj koje se potpuno prilagođavaju prirodnom okruženju bez narušavanja okoliša. Izgrađene su od održivih materijala i opremljene hrvatskim proizvodima, gdje god je to bilo moguće
09. svibnja 2022. u 11:01 0 komentara 2837 prikaza
Pogledajte galeriju 1/11

Intiman boravak u prirodi uz komfor vlastitog doma sve je traženiji oblik turističkog smještaja, a istraživanja pokazuju da će se trend povratka prirodi nastaviti. Uz to, kampovi su najmanje osjetili negativan utjecaj pandemije koja je dodatno ojačala i ekološku osviještenost gostiju. Na tragu ovih trendova, Rovinj od ove sezone gostima nudi novi koncept turističkog smještaja - Porton Nature Hideouts.

 | Autor :

Riječ je o luksuznim kućicama projektiranima u Hrvatskoj koje se potpuno prilagođavaju prirodnom okruženju bez narušavanja okoliša. Izgrađene su od održivih materijala i opremljene hrvatskim proizvodima, gdje god je to bilo moguće. Smještene su u zelenilu kampa Porton, iz kojeg puca pogled na središte grada udaljeno samo petnaestak minuta hoda.

 | Autor :

 

Mi smo prvi kamp koji je dao izraditi vlastite unikatne i modularne kućice od održivih materijala – Porton Holiday Homes, tvrdi Zvonimir Tudorović, direktor tvrtke Effectus Consulting koja upravlja s kampom.

 

 | Autor :

Projektirao ih je arhitektonski ured SKROZ, a izgradila tvrtka Mont Trade. Ono po čemu su Porton Holiday Homes jedinstvene jest njihova modularnost, što znači da se mogu slagati u nebrojene varijacije ovisno o terenu i broju gostiju. Smještene su na prirodno zatečen teren, nastojeći sačuvati postojeću morfologiju, a stabla su integrirana su u terase.

 | Autor :

 

Uklapanje u zatečen okoliš postigli smo koristeći lagane, montažne i prefabricirane konstrukcije, kao i „razbijanjem“ klasične kućice u dva modula, dnevni i spavaći trakt. Gotovo je svaka pozicija zahtijevala specifični postav, tako da je svaka jedinica kao sklop dvaju modula i terase zapravo unikatna. Moduli se na neki način „okreću za pogledom“ i time uvjetuju pozicioniranje na terenu, pojašnjava Margita Grubiša iz arhitektonskog studija SKROZ.

 | Autor :

Specifičnost lokacije, osim sjenovite šume i vizura prema Rovinju, blizina je komunalne marine i suhog veza, što ju razlikuje od tipičnih glamping pozicija koje su češće u divljini. Arhitekti su tako uporište za oblikovanje pronašli u ribarskoj tradiciji Rovinja te neposrednom okruženju umirenih, usidrenih brodica.

 | Autor :

 

Namjera nam je bila prenijeti doživljaj boravka na brodu. Oblikovanje je derivirano iz teme nautike i brodogradnje, ali u apstrahiranoj formi. Dojmu „umirovljene“ brodice pridonosi i materijal ovojnice modula, korten (cor-ten), poseban oblik čelika koji je zaštićen prirodnim slojem hrđe, što za razliku od uobičajenog hladnog dojma čelika ima topliju zemljanu pojavnost, u skladu s istarskom crljenicom, pojašnjava Margita Grubiša.

 | Autor :

Svojom površinom Porton Holiday Homes su iznad standarda turističke ponude u Hrvatskoj jer jedna smještajna jedinica zauzima dvije standardne parcele, a sve kućice trenutno imaju privatni bazen, prirodnu sjenu i pogled na more. Prvi tip jedinica namijenjen je za maksimalno 2 osobe, a drugi tip su jedinice za 4+1 osobu koje se sastoje od 2 kućice. U ovoj sezoni u ponudi će biti 27 Porton Holiday Homes kućica s bazenom, što predstavlja oko 10% ukupnog smještajnog kapaciteta kampa. Taj udio planira se povećati na 100% kada investicijski ciklus bude završen, a u nekoj od idućih faza u planu je i izgradnja zajedničkog bazena, wellnessa i dječje igraonice.

mali stan moskva uređenje doma Prostor vam je premali? Povećajte ga u ovih par ključnih poteza! prepišite! Imamo više od 20 sjajnih ideja za uređenje vrta, balkona i terasa dizajn interijera Obiteljsko gnijezdo u centru Zagreba: Od ureda do genijalnog stana
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.