NE POSTOJE DVA ISTA

Mali veliki hoteli na Jadranu: Autentični luksuz po mjeri gosta

hotel Brtonigla - Hotel San Rocco
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
22.06.2016.
u 08:45

Mali obiteljski hoteli dragulji su domaće turističke ponude i jedini njihov nedostatak pred velikim hotelima jest skromniji broj kvadrata i smještajnih jedinica

Ima ih gotovo 400, a ne postoje ni dva slična, a kamoli ista. Mali obiteljski hoteli dragulj su domaćeg turizma, uz koji u pravilu idu komfor, intima, personaliziran pristup, autentičnost, a nerijetko i ultimativni luksuz te vrhunska arhitektonska rješenja.

Samo kvadratima i brojem smještajnih jedinica mali konkurenti velikim hotelskim kućama često nude boravak u sobama i apartmanima oplemenjenim dizajnerskim namještajem, umjetničkim slikama na zidovima, svilenom posteljinom, brendiranom ili prirodnom kozmetikom u kupaonicama...

Na stolove uglavnom dolazi birano i lokalno, izravno iz mora i okolnih vrtova, a rijetke su želje koje domaćini svojim gostima ne žele ili ne mogu ispuniti. Onih, pak, koji odmor i opuštanje vole začiniti gastrodoživljajima sve je više. Danas je za čak četvrtinu gostiju upravo gastronomija jedan od glavnih motiva dolaska, pa se prilagodljivi mali obiteljski hoteli sve češće hvale i podugačkim jelovnicima i bogatim vinotekama.

Cijena takvog odmora? Kakva i priliči razini kvalitete, pa u najboljim od najboljih hrvatskih malih boutique hotela za noć treba i po koja tisuća kuna. Istina, taj si luksuz najčešće priušte stranci, a nekima od njih, pak, nije problem za noćenje izbrojiti ni pet-šest tisuća kuna.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Duško Marušić/Pixsell

San Rocco, Brtonigla: Slavu dijeli s restoranom

Istarski boutique hotel San Rocco ima 14 dvokrevetnih soba, različitog dizajna, s detaljima u kamenu, drvetu i željezu inspiriranima tradicijom. Njegovu slavu nadmašuje slava istoimenog hotelskog restorana, čija ponuda počiva na sezonskim specijalitetima; ribi, tartufima, gljivama... i bogatoj vinskoj karti. Cijena noćenja je 150 eura naviše.

Foto: Promo

Hotel Bastion, Zadar: Ručno rađen namještaj

Zadarski visokokategornik Bastion smjestio se u srednjovjekovnim zidinama Kaštela, a goste dočekuje s 30-ak soba i apartmana, wellnessom, kongresnom dvoranom itd. Spavaće sobe krasi ručno izrađeni stilski namještaj, a osoblje individualizirani pristup gostu. Noćenje u dvokrevetnoj sobi u lipnju stoji 219 eura.

Foto: Promo

Hotel Navis, Opatija: Spektakularan pogled iz soba

Nijedna od 44 sobe opatijskog visokokategornika Navis nije bez pogleda na more, a svaku od tog pogleda dijeli samo staklena stijena. A to je tek početak priče o ekskluzivi i ugođaju koji goste dočekuju u lani otvorenom Navisu. Trenutačno se, uz rezervaciju cjelotjednog boravka, soba na jednu noć može dobiti za sto eura.

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Vestibul, Split: Među top deset na svijetu

Splitski hotel Vestibul Palace u samo sedam soba spaja drevnu povijest i luksuz 21. stoljeća. Smješten je u Dioklecijanovoj palači, a među ostalim se može pohvaliti i priznanjem prestižnog magazina Condé Nast Traveler da je jedan od deset najboljih povijesnih hotela u svijetu. Noćenje za dvoje je od 300 do 800 eura.

Foto: Promo

Hotel Adriatic, Orebić: Ugođaj kapetanske rezidencije

Smješten uz samo žalo, orebićki hotel Adriatic nudi komfor, eleganciju i romantiku, a bonus je ugođaj povijesne kapetanske rezidencije. Gosti ga vole i zbog restorana s tradicionalnim jelima i vrhunskim pelješkim vinima. Cijena noćenja po osobi je do kraja lipnja od 135 do 180 eura.

Foto: Daniel Berković/Pixsell

La Grisa, Bale: Tradicija u sobi, organsko na stolu

Baljanski hotel s 22 sobe i dva apartmana puni petu godinu, a već ima visoko mjesto na listi ponajboljih malih hotela. Gosti u restoranu uživaju u tradicionalnoj istarsko-mediteranskoj kuhinji s organskim povrćem koje domaćini beru u svom vrtu. Noćenje za dvoje je od 91 do 160 eura.

Foto: Promo

Life palace, Šibenik: Bajkovita povijesna priča

O gradskom šibenskom hotelu puno govori i njegovo ime: Heritage Hotel Life Palace. Smješten je u renesansnoj palači Maranci, izgleda bajkovito, ima sedamnaest vrhunski uređenih soba, a kako i priliči gradskom hotelima, ima i kavanu. Noćenje za dvoje s doručkom sada u lipnju stoji od 185 do 300 eura.

Foto: Promo

Palača Dešković, Brač: Za goste čak i atelje

Nekad obiteljska, Palača Dešković danas je hotel visoke kategorije uređen po svim restauratorskim uzusima. Palača ima 13 vrhunski opremeljnih soba i dva apartmana, u kupaonicama masažne kade, grijani pod i sl. Gostima se nudi čak i slikarski atelje, a noćenje u dvokrevetnoj sobi od 15. lipnja stoji 154 eura.

Foto: Promo

Hotel More, Dubrovnik: Ekskluziva okružena vrtom

Ekskluzivni boutique hotel More s pet zvjezdica smješten je u dubrovačkoj uvali Lapad. Ima 40 elegantnih luksuznih soba i sedam apartmana opremljenih najsuvremenijom tehnologijom, a hotelski vrtovi uz pogled na more sjajno su okruženje. Noćenje u dvokrevetnoj sobi s balkonom do kraja srpnja stoji 265 eura.

Foto: Promo

Dimitri palace, Korčula: Inspiracija putovanja Marka Pola

Tim arhitekata i dizajnera pri uređenju korčulanske Palače Lešić Dimitri inspiraciju je našao u Marku Polu i njegovim putovanjima putovima svile. Ovo ekskluzivno mjesto u srcu Korčule ima samo pet prostranih apartmana (najveći ima 120 kvadrata) u kojima se do kraja lipnja može noćiti po cijeni od 395 do 1245 eura.

>>Zavirite u novo luksuzno mjesto za odmor na našoj obali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije