recite 'da' promjenama

Popravite raspoloženje u vašem domu!

dom
Foto: Thinkstock
1/5
17.01.2017.
u 09:30

Najvažnije je u vlastitome domu biti dobro raspoložen. Možda vam u tome pomogne ovih nekoliko jednostavnih savjeta

Kada vam ne ide najbolje, opterećeni ste brojnim obavezama ili problemima, stručnjaci savjetuju, da između ostaloga, pogledate oko sebe i pokušate stvari gledati iz drukčije perspektive.

U tome da se osjećate bolje pomažu vam i male stvari, poput novih sitnica u domu, koje stvaraju drukčiju atmosferu i utječu na naše osjećaje. Sjetite se samo utjecaja boja na naše raspoloženje... Dakle, vrijeme je za promjene!

Maknite sve što budi negativne emocije (ili vas rastužuje)
Primjerice, maknite slike i sitnice koje vas podsjećaju na neku staru romansu. Možda se baš zbog njih osjećate loše, a da toga i niste svjesni. Iskoristite priliku za temeljito čišćenje, od stola do ormara, i odbacite sve što nosi neka loša sjećanja na ljude i događaje u vašem životu. Svi mi imamo i niz naslijeđenih stvari. Jesu li one baš to što želimo? Zamijenimo ih onima koje nas vesele.

Foto: pixabay

Osvježite zidove
Razveselite svoj dom nekom novom bojom na zidovima. Da, to je posao od kojeg se mnogima diže kosa na glavi, ali kad ionako moramo osvježiti stan, probajte s bojom koju možda niste ni u snu očekivali u svojoj spavaćoj sobi, kuhinji ili dnevnom boravku. Katkada je dovoljno samo na jedan zid staviti tapetu.

Foto: pixabay

Igrajte se s rasvjetom
Svjetlo u interijeru čini čuda. Napravite male scenske efekte s podnom ili stolnom svjetiljkom. Veličinu svjetiljke prilagodite prostoru, kako lampa ne bi svojom glomaznošću gušila prostor.

Foto: pixabay

Kauč je važan
Zagrljaj na kauču nije samo pitanje komfora, nego navika koja može ojačati vezu i povećati osjećaj bliskosti i zajedništvo, posebno za najmlađe (ali ne samo za njih!). Stoga, kad birate svoj trosjed, kauč ili kutnu garnituru u dnevnom boravku, neka bude dovoljno velika za sve članove obitelji.

Foto: pixabay

Razmjestite namještaj
Ne stoji ništa, a možete postići sasvim drukčiji izgled vaše sobe. Ako vam se kroz neko vrijeme ne dopadne, nije teško vratiti na staro. U uređenju interijera vodite se svojim osjećajima, a mali pomaci mogu napraviti velike stvari.

Ključne riječi

Komentara 1

FN
fnja.njimko
16:34 10.02.2016.

Gdje ima za kupiti te police od natrulog, starog drveta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije