UMJETNIČKI KOMADI

Originalno: vilinske lutkice od papira

lutkice
Foto: Promo fotografije
1/7
16.12.2015.
u 15:05

Iz čudesnog svijeta akademske kiparice Melite Petre Ivanović dolaze nam lutkice napravljene od kartona, žice, ukrasa...

Vilinske lutkice akademske slikarice Melite Petre Ivanović trebale su biti scenografija televizijske emisije koja nikad nije snimljena, ali zahvaljujući toj situaciji, nastala je cijela kolekcija koja plijeni originalnošću. Sve je napravljeno od vrlo jednostavnih materijala: konstrukcije od kartona, različitog papira, žice i ukrasa koje pronađe u prirodi.

Lutke su napravljena u "paper masche" tehnici, gdje je glavno vezivno sredstvo – brašno. Potrebni materijal još su toplo ljepilo i patrone.

Foto: Promo fotografije

– Još u djetinjstvu obožavala sam lutke i dugo, dugo se njima igrala. Mali iskorak u djetinjstvo uvijek je dobrodošao – kaže vlasnica umjetničke radionice Vilim konjic.

Velike su odlična dekoracija u prostoru (a njima se može i igrati), a male simpatičan ukras na božićnom drvcu.

>> Prijedlozi za sasvim druga božićna drvca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije