Naslovnica Interijeri

Ljuske od kuhanog krumpira - najbolji recept za blistave čaše

Doskočite problemčiću s nekoliko savjeta iskusnih domaćica
30. srpnja 2019. u 09:46 0 komentara 4028 prikaza
Case
Foto: Pixsell

Bez obzira na to peremo li ih u perilici ili ručno, čaše nisu uvijek blistave, a najčešći su problem bijele mrlje

To se može riješiti tako da ih uronimo u bijeli ocat i ostavimo pet minuta. Čest je urok mrlja pretvrda voda. Idući put treba u perilicu staviti više sjajila.

Drugi razlog može biti previsoka temperatura na kojoj se peru ili pak prevelika količina sredstva za pranje. 

Čaše, ali i sve druge vrste staklenih i keramičkih predmeta, mogu se kvalitetno očistiti ljuskama od kuhanog krumpira natopljenima octom. 

Perete li čaše ručno, u vodu možete staviti malo sode bikarbone. Čaše kojima se manje koristite s vremenom mogu postati mutne. Dovoljno je ostaviti ih nekoliko sati u vrućoj vodi.

Čaše je najbolje preokrenuti na kuhinjski papir ili staviti ih u čistu krpu i ostaviti da se same osuše. Ako ih brišemo, najbolje je koristiti pamučnu krpu.

>>Odvojite nekoliko trenutaka za hladnjak: neka uvijek blista i ugodno miriše

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.