dobre ideje

Ljuske od kuhanog krumpira - najbolji recept za uvijek blistave čaše

matteo cetinski stiliziranje stola
Foto: Marko Grubišić i Saša Halambek
30.05.2020.
u 07:00

Doskočite ovom vrlo čestom problemčiću s nekoliko savjeta iskusnih domaćica, isprobajte i više nikad nećete imati mrlje na čašama

Bez obzira na to peremo li ih u perilici ili ručno, čaše nisu uvijek blistave, a najčešći su problem bijele mrlje

To se može riješiti tako da ih uronimo u bijeli ocat i ostavimo pet minuta. Čest je uzrok tih mrlja pretvrda voda. Idući put treba u perilicu staviti više sjajila.

Drugi razlog može biti previsoka temperatura na kojoj se peru ili pak prevelika količina sredstva za pranje. 

Čaše, ali i sve druge vrste staklenih i keramičkih predmeta, mogu se kvalitetno očistiti ljuskama od kuhanog krumpira natopljenima octom. 

Foto: Marko Grubišić i Saša Halambek

Perete li čaše ručno, u vodu možete staviti malo sode bikarbone. Čaše kojima se manje koristite s vremenom mogu postati mutne. Dovoljno je ostaviti ih nekoliko sati u vrućoj vodi.

Čaše je najbolje preokrenuti na kuhinjski papir ili staviti ih u čistu krpu i ostaviti da se same osuše. Ako ih brišemo, najbolje je koristiti pamučnu krpu. Isprobajte jednu, ili sve, od ovih malih kućnih čarolija i bit ćete oduševljeni rezultatom!

Tragate li svakodnevno za inspiracijom, potražite nas i na Instagramu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije