u hladu

Ljeto kod Matoša isplati se posjetiti, i to sve do kraja srpnja

Nikola Zoko
05.07.2022.
u 12:45

Kako bi pružili brojnim ljubiteljima festivalskih događanja okrjepu tijekom ovih vrelih ljetnih dana, organizatori "Ljeta kod Matoša" pomno su osmislili food korner

Temperature su prave ljetne, a život u Zagrebu ljeti je poseban, a posebnim čarima mami festival "Ljeto kod Matoša" koji se nakon kraće stanke, vratio na svoju staru adresu -  Strossmayerovo šetalište. Upravo na ovoj lokaciji puca pogled na grad, a uz zabavu, finu hranu i osvježavajuća pića pronađite i dio hlada za sebe!

Foto: Nikola Zoko

Kako bi pružili brojnim ljubiteljima festivalskih događanja okrjepu tijekom ovih vrelih ljetnih dana, organizatori "Ljeta kod Matoša" pomno su osmislili food korner. U njemu se u svakom trenutku stvara fuzija različitih okusa. U kućici Wok by Matija sve miriši na 'nudle' domaće rezance koji su baza za sve njihove ljetne wok-ove. Posebna zvijezda je wok s crnim nudlama u kombinaciji s kozicama, ali i ljetni Szechuan koji se zbog svojeg intenzivnog okusa odlično nadopunjuje s hladnim Kozel pivom.  

Foto: Nikola Zoko


U ovoj se kućici, osim vege burgera može pojest i klasičan mesni burger koji je sve samo ne klasičan. Između polovica peciva krije se sočan odrezak, pečena paprika, tajni začini, puno sira i svježeg povrća. Aromatični zalogaji čekaju vas i na Costa kućici gdje se pred vašim očima stvaraju tipični meksički specijaliteti - tortilje s različitim punjenjem, quesadillas, tacosi... Nakon ovako finih slanih zalogaja zasladite se zdravim voćnim salatama koje vas čekaju u zdravom korneru Kauflanda. A što popiti kod Matoša? Što kažete na hladni koktel bez dozera, pijanu lubenicu, hladno pivo, svježe pripremljenu limunadu? Sve to vas čeka na kućici Mangosta.

Foto: Nikola Zoko

U hladu popularnog Strossmayerovog šetališta puno je sadržaja - od uživanja u odličnim koncertima, DJ svirkama, brojnim sadržajima poput kvizova (posebno je zabavan nedjeljni kviz ZGoditak koji će vam pomoći da ponovite znanje iz zagrebačke povijesti), radionica za djecu i odrasle.  Do kraja srpnja (sve do 31.7.)  na ovom festivalu  čeka vas zaista kvalitetan program - Club tropicana - ljetna mjuza raskalašenih, tropskih ritmova naših DJ-eva je na rasporedu utorcima, srijedama, petcima i subotama, a vrte ju DJ Bondža, DJ Zozzo & DJ Kanca.

Foto: Nikola Zoko

Četvrtak je mali petak i rezerviran za koncerte - od akustičnih do onih malo „žešćih“.  Tako će vas 07.07. dobro prodrmati popularni NoA &, tjedan dana kasnije 14.07.  zabavit će vas četverac Foreplay, a 21.07. ćete se skroz opustiti i uživati u prekrasnom glasu i funky obradama Anye Alu. Bend čiji  je koncert za posljednji četvrtak Ljeta kod Matoša možda ne stane na pozornicu (jer ima, naime, šest članova i gomilu instrumenata), ali da će vas i te kako rasplesati - The Twisters zagrebački je jump jive, swing bend koji jednostavno zove na ples!


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije