okupljanje

Latino noć prepuna inspiracija u poznatom zagrebačkom restoranu

Danijel Brezak
16.06.2022.
u 07:00

Tri zaljubljenice u španjolsku kulturu pokazale su, na svojim primjerima, sličnosti i različitosti između nas i Španjolaca

Event koji nas inspirira iz mjeseca u mjesec i kojega zasigurno ne želite propustiti je kulturno društveno događanje Inspiracije na kojemu se prisutni mogu družiti, zabaviti i nešto novo naučiti, poslovno i osobno povezivati, te na taj način širiti krug prijatelja i poslovnih suradnika. Panelisti Inspiracija su osobe iz različitih područja gastronomije, kulture, medicine, umjetnosti, književnosti koje nas nadahnjuju pričajući svoju poslovnu i privatnu priču dajući nam „vjetar u leđa“ za naše pobjede i uspjehe.

Foto: Danijel Brezak

Organizatorica Anita Vukušić Crevar i svestrana voditeljica programa Jana Fabijanić osvježile su ovaj „skraćeni tjedan“ ugostivši tri ambiciozne, svestrane i vesele panelistice Linu Skender, Pilar Beriàn i Tamaru Despot koje povezuje ljubav prema španjolskoj kulturi i životu, a poslovno su se ostvarile upravo u tom duhu. Na predivnoj vanjskoj terasi popularnog restorana i bara El Toro ograđenoj zelenilom od znatiželjnih pogleda okupljanje uzvanika započelo je pićem dobrodošlice.

Foto: Danijel Brezak

Ugodna zagrebačka večer i druženje započeli su životnom i poslovnom pričom prve panelistice poduzetnice Line Skender, istovremeno uživajući u divnim španjolskim prehrambenim specijalitetima i odabranim španjolskim vinima koja je za uzvanike pripremila poduzetna gošća, a istovremeno zalužna za uvoz i distribuciju španjolskih delikatesa u Hrvatsku.

Iscrpljena nakon dugog niza godina radeći za velike korporacije, tijekom putovanja kroz Španjolsku pojavila se ideja da pokrene svoju firmu i da krene s ostvarivanjem svojih snova s ciljem povezivanja španjolskog i hrvatskog tržišta, naravno u oba smjera.

Foto: Danijel Brezak

Temperamentna panelistica španjolka Pilar Berián rođena je u Tarragoni. U svojoj 36. godini dobila je novu priliku i prihvatila je preseljenje u Hrvatsku kako bi promovirala i prezentirala razvoj inicijative za integralni razvoj žena u Kulturnom centru Harmica, predavala španjolski jezik u privatnoj gimnaziji u Zagrebu i bila predstavnica jednog od najpoznatijih španjolskih studija Universidad de Navarra.

Usporedila je život, ljude i običaje u Španjolskoj, Italiji i Hrvatskoj, od čega je izdvojila sličnosti poput temeramenta i smisla za humor, a zavoljela je ćevape i burek s kojima se prvi put susrela došavši u Zagreb.

Zadnja panelistica, dugogodišnja prvakinja u latinoameričkim i standardnim plesovima  te sudionica brojnih europskih i svjetskih prvenstava Tamara Despot svima je i više nego poznata iz TV showa „Ples sa zvijezdama“ u kojem je kao natjecateljica učila poznate osobe plesnim stilovima, a također odlično se snašla i kao članica stručnoga žirija gdje je bila „stroga ali pravedna“.

Foto: Danijel Brezak

Po zvanju profesorica kineziologije s dopunskom stručnom kvalifikacijom za rad u kondicijskoj pripremi sportaša dugi niz godina provela je u službi GNK-a Dinamo kao kondicijska trenerica prve momčadi Dinama, zatim kao profesionalna kondicijska trenerica nogometne akademije, koordinatorica kondicijske pripreme i kondicijska trenerica Hrvatske nogometne ženske reprezentacije.

Nasmijavši prisutne svojim anegdotama iz plesnog i sportskog života, komentarima na ovogodišnji show „Ples sa zvijezdama“, podigla je atmosferu svojim plesom zajedno s dvije mlade Ladarice potaknuvši pripadnice ljepšeg spola da zakorače na podij i pokažu svoja plesna umijeća.
 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije